V izvidnico v Velenje smo pospremili tajsko-koroški par z otrokom, ki je dokazal, da je lahko vsak, na prvi pogled še tako neprivlačen kraj, v resnici prava turistična poslastica.

Za takšen zmagovalen izid je potrebno le pravo sorazmerje med zadostnimi naravnimi danostmi, sposobnostjo njihove uspešne predstavitve s strani zaposlenih v panogi, ter primerne izvidnične vneme s strani turističnih potrošnikov. Med tokratnim enodnevnim spoznavanjem Velenja so se vse tri sestavine znašle v malodane popolnem ravnovesju – rezultat je bil edinstveno doživetje, ki se ga bodo naši neutrudni izvidniki še dolgo spominjali. Mi pa njih.

Phayao Nuanmalang in Matjaž Sterže sta se v njeni rodni Tajski spoznala med enim njegovih številnih potovanj. Iskrice so preskočile nemudoma; v prihodnjih letih pa sta skakala predvsem onadva – iz Slovenije na Tajsko in obratno. Ko je na neki točki situacija postala nevzdržna, se je Phayao preselila k svojemu dragemu na sončno stran Alp, v deželo, ki jo po treh letih še zmeraj prevzema s svojo pregovorno spokojnostjo, čistočo in neokrnjeno naravo. Je pa v tuje okolje še vedno uspela prenesti košček svoje izvorne identitete – svojo drugačnost namreč pridno obrača sebi v prid tako, da razbolelim slovenskim hrbtom nudi tajske masaže.

Kaj so doživeli v Velenju in kako so bili zadovoljni s tamkajšnjo turistično ponudbo, preberite v jutrišnjem Dnevniku.