Zamisel o organizaciji prireditve se je porodila prijateljicama Mateji Kefer in Nataši Kirn, ki sta želeli organizirati "nekaj zabavnega in hkrati dobrodelnega", je pojasnila Keferjeva.

Udeleženke se bodo začele zbirati ob 11. uri pri označeni info točki na portoroški plaži, kjer bodo prejele tudi posebne čipe, prijava pa bo mogoča še vse do 13. ure. Nato bo parada krenila po 1,6 kilometra dolgi poti, pri čemer bodo morale udeleženke v dvodelnih kopalkah prehoditi celotno pot.

Pogoji za udeležbo so sicer dvodelne kopalke in dobra volja, dodaja Mateja Kefer.

Cilj organizatork je zbrati več kot 1085 žensk, kolikor znaša aktualni rekord. Prijave so možne tako na spletni strani www.paradabikink.si kot tudi na sami prireditvi. Do petka se je uradno prijavilo slabih 300 žensk, vendar je Keferjeva optimistična.

Kot je pojasnila, je odziv s terena zelo dober, tako da pričakujejo, da se bo neposredno pred začetkom parade prijavilo več "interesnih skupin", kot so medicinske sestre, rokometašice in odbojkarice. Zato tudi verjame, da bo rekord dosežen.

Prireditev ima tudi humanitarno noto. Glavni sponzor prireditev Lidl bo namreč prispeval po en evro za vsako uspešno prehojeno pot, zbrana sredstva pa bodo namenili Društvu za cistično fibrozo Slovenije.