V porodnišnici Marina Salud v španskem mestu Denia je 40-letna Maxime Marin brez kakršnihkoli protibolečinskih sredstev rodila punčko, ki jo je poimenovala Maria Lorena, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

»Vedela sem, da bo otrok težek, da bo tako težek, pa si nisem predstavljala,« je povedala Marinova, ki sicer že ima tri otroke. Vsi trije so ob rojstvu tehtali vsaj 4,5 kilograma.

»V svoji 40-letni karieri se ne spomnim primera, ko bi bil tako težak otrok rojen brez pomoči carskega reza. Zelo smo zadovoljni, da smo tokrat opravili tako dobro delo,« je izjavil predstojnik oddelka za ginekologijo in porodništvo Javier Rius.

Mati in hči se dobro počutita, je sporočil vodja pediatričnega oddelka. »Pri tako težkih otrocih obstaja nevarnost, da jim krvni sladkor hitro pade. Zelo so namreč pasivni in se sami ne zbudijo, ko bi se morali hraniti. Zato novorojenkino stanje budno spremljamo,« je dodal.

Dojenčki, težji od štirih kilogramov, veljajo za pretežke in imajo več možnosti, da pozneje v življenju razvijejo diabetes ter prekomerno težo, še dodaja dpa.