Minuli konec tedna se je v Celju tako zbrala domala vsa slovenska triatlonska elita. Na startu je bilo tudi precej rekreativcev, za katere je bil celjski triatlon prava preizkušnja sposobnosti in trme. Vsi udeleženci so v cilju prejeli tudi spominsko medaljo celjskega triatlona.

Med seboj so se pomerili najboljši klubi (31 ekip) v Sloveniji. Ekipo sestavljajo trije predstavniki istega spola, ki tekmujejo na super sprint razdalji. Med moškimi je zmago slavila ekipa iz Ribnice v postavi Vid Pucelj, Andrej Pucelj in Bojan Cebin pred ekipo Kamnika Matija Meden, Sašo Meden, Matevž Planko in ekipo ŠD Posavje v postavi Blaž Žmavčič, Jaroslav Kovačič, Denis Šketako.

V ženski konkurenci so prepričljivo zmago slavile predstavnice Trisporta iz Kamnika v postavi Kristina Uršič, Maruša Klemenc in Liza Uršič pred mladinsko ekipo Trisporta v postavi Tinkara Capuder, Tjaša Vrtačič in Gaja Perko. Na tretje mesto so se uvrstile predstavnice iz Ribnice v postavi Manca Dečman, Laura Lovšin in Eva Troha. Kot zanimivost omenimo, da so v Triatlon klubu Ljubljana sestavili ekipo, ki je skupaj štela kar 206 let v postavi Maks Stopar, Stane Krmelj in Uroš Lampe.