Hamburger iz umetne govedine

V Londonu so prodali hamburger za 250.000 funtov. Narejen je bil iz govedine, vzgojene v laboratoriju. Dobrih 140 gramov mesa je sestavljenih iz tri tisoč tankih trakov mesa, ki je bilo vzgojeno iz matičnih celic krave. Meso je sive barve in menda spominja na lignje. Meso so vzgojili na maastrichtski univerzi, njegov izumitelj pa je Mark Post. Znanstvenik je prepričan, da bo tak način pridelovanja mesa, ki nikoli ni bilo v stiku z živo živaljo, čez nekaj let popolnoma normalen, vprašanje pa je, ali bi bili ljudje pripravljeni jesti meso iz epruvete.

Princ Charles v Dubaju prodaja vodo

Leta 1990 je princ v okviru svojih organskih izdelkov začel polniti tudi vodo iz svoje škotske posesti Highgrove. Vodo z imenom Duchy Originals prodaja zato, da bi z njo polnil sklad za razširjanje trajnostnega kmetijstva. Toda okoljevarstveniki so ogorčeni, saj so prinčevo vodo začeli prodajati v luksuznih supermarketih zalivskih držav, kar pomeni, da s transportom do tja res ne prispeva k čistejši Zemlji. Princ se namreč tudi zavzema, da bi imela hrana čim manjši izpust toplogrednih plinov. Toda princ se na to očitno ne ozira. Napitke iz te vode prodajajo tudi v Singapurju, pivo, zvarjeno v njegovi škotski pivovarni, pa v Avstraliji. V zadnjih treh letih je s prodajo organske hrane in pijače zaslužil okoli deset milijonov funtov. Za čisto okolje, seveda.

Geji bojkotirajo rusko vodko

Življenje homoseksualcev v Rusiji ni prav nič rožnato, še posebno ne zdaj, ko so ruske oblasti sprejele zakon, ki z zaporom kaznuje vsakršno »gejevsko propagando«, kar koli naj bi to že bilo. Prav tako je za naslednjih sto let prepovedana parada ponosa. Zato so se nočni klubi po Evropi in ZDA, ki so namenjeni gejevski populaciji, odločili, da bodo v znak protesta bojkotirali rusko vodko. Najbolj je na udaru vodka stolichnaya, ki je tudi najbolj priljubljena. Vodstvo podjetja, ki izdeluje stolichnayo – ki je bila mimogrede tudi najbolj priljubljena vodka Borisa Jelcina – se je na bojkot odzvalo z izjavo, da vodko, simbol Rusije, že nekaj let izdelujejo v Latviji in da ne podpirajo Putinove protigejevske politike.