Lani novembra se je paru rodila prvorojenka, ki sta jo poimenovala Hashtag. Zagotovo bo deklica odrasla v srečno, zdravo, inteligentno in lepo žensko, toda zbadanje na račun njenega imena ji zagotovo ne uide. Sprašujemo pa se, ali jo bo skrajšano klicali Tag? Že sedem let pred tem pa je velik oboževalec Googla s Švedske napisal pismo omenjenemu podjetju, da jih obvesti, o tem, da je svojega sina poimenoval po njih. Rodil se mu je namreč Oliver Google Kai. »Ko sva z ženo izvedela, da pričakujeva otroka, sem kot iz topa ustrelil, da mu bo ime Google,« je Šved zapisal v pismu. Žena se je z izborom imena strinjala, saj dobro ve, koliko njenemu možu to pomeni. Google je paru odpisal, da dečku želijo »dolgo in zdravo življenje« in dodali, da »upajo, da ga njegovi vrstniki ne bodo preveč zbadali«.

Like ni nenavadno ime

Staršema iz Egipta pa je k srcu posebno zraslo ime družbenega omrežja Facebook. Razlog za to je bil to, da so bila med arabsko pomladjo v začetku leta 2011 družbena omrežja, med drugim tudi Facebook in Twitter, orodje za organiziranje protestov in širjenje revolucije, ki je kasneje odnesla predsednika Egipta Hosnija Mubaraka. Kot znak zahvale za zmago nad oblastjo je torej ta egipčanski par svojo hčerko poimenoval Facebook.

Izraelski par pa je svojo hčerko poimenoval Like in ko so ju vprašali, zakaj sta se odločila za to ime, je njen oče odgovoril, da poimenovanje ni bilo nikakršna marketinška poteza, ampak da sta ji le želela dati kar se da unikatno in sodobno ime, Like pa je bilo njegovi ženi zelo všeč. Ko sta ugotovila, da v Izraelu še ni otroka s tem imenom, je odločitev padla. Staršema se ime nikakor ne zdi čudno in ga upravičujeta kot sodobno različico pogostega judovskega imena Ahava, ki je hebrejska beseda za ljubezen.

Starša otroka poimenovala le začasno

Tudi starša s Kitajske sta v želji po unikatnem, sodobnem poimenovanju posegla po imenu, ki ga je navdihnil svetovni splet, in sicer sta otroka poimenovala @. Oče je o odločitvi povedal: »Cel svet ta znak uporablja za pisanje elektronskih sporočil in če ga prevedemo v kitajščino, pomeni 'ljubiti ga'.«

Par iz Texasa pa je dal svojemu sinu začasno ime »Nova mapa« (New Folder) dokler se ne bi spomnila boljšega. Ben in Diane Davis se namreč nista mogla uskladiti, kako bosta poimenovala svojega otroka, zato sta se odločila, da ne bosta šla v iskanju imena z glavo skozi zid, da ne bi kasneje česa obžalovala. »Do zadnjega sva mislila, da bova imela deklico, ko pa nama je zdravnik tik pred porodom povedal, da bo deček, sva bila popolnoma šokirana in nepripravljena,« je novopečeni oče povedal. 30 dni je sicer pravno določen rok, da starši poimenujejo svojega otroka, preden država to naredi namesto njih.