Moštvo iz Gdanska je na igrišče prišlo zelo motivirano in se je tekmeca lotilo z zelo fizičnim pristopom, kar se je glede na le pripravljalno tekmo na začetku sezone (pre)visoka ovira za nogometaše Barcelone.

Domači so proti moštvu rezervistov Barcelone in Messiju dvakrat vodili, a se do skalpa slavnega nasprotnika le niso dokopali. Gdansk je povedel v 15. minut po golu Bieniuka, ki je zadel po podaji iz kota, v 26. minuti pa je po lepi akciji gostov izenačil Sergi Robergo. Kmalu na začetku drugega polčasa je Lechio do novega vodstva popeljal Grzelczak, a je le nekaj minut kasneje izenačil Messi, ko je zadel v 56. minuti in postavil končni izid.

Letošnja največja okrepitev Barcelone Neymar je vse štiri gole spremljal s klopi, saj sta ga Jordi Roura in Rubi, ki sta v odsotnosti Gerarda Martina vodila Barcelono, v igro poslala šele 79. minuti, le nekaj minut za tem, ko sta iz igre potegnila Messija.

Brazilec in Argentinec torej še nista zaigrala skupaj, tudi sicer pa Neymar na svojem debiju ni pokazal veliko. Očitno še ni dovolj dobro telesno pripravljen za igranje na najvišjem nivoju, saj je bil v dobrih desetih minutah skorajda povsem neopazen, imel pa je velike težave v boju z robustnimi Poljaki.