Po minuli sezoni sta klub zapustili ikoni kluba Ljudmila Bodnjeva in Marina Vergeljuk. Nastalo vrzel bosta skušali zapolniti Črnogorka Andjela Bulatović in Romunka Oana Manea. "Manea prihaja kot zamenjava za Bodnjevo. Dokazala se je v romunski ligi in reprezentanci, zato njena kakovost ni vprašljiva," je o novi pridobitvi na današnji novinarski konferenci v Stožicah povedal trener Tone Tiselj.

V ekipi prav tako ni več Gabrielle Kain in Susanne Müller. Vodstvo je kot njuni zamenjavi v klub pripeljalo Romunki Talido Tolnai in Patricio Vizitiu.

Nekaj novosti je tudi v strokovnem vodstvu, ki se mu je pridružila nekdanja igralka Krima Branka Mijatović, za kondicijsko pripravo pa bo skrbel Marko Mrak. Ekipa je komaj začela s skupnimi treningi, ki se bodo naslednji teden nadaljevali na 10-dnevnih pripravah v Zrečah. Zaradi poškodbe bosta priprave in začetek sezone izpustili Carmen Martin in Jelena Grubišić.

Cilji slovenskih prvakinj, ki so se letos odločile, da v prvenstvu zaradi zgoščenega ritma tekem in tudi pomanjkanja domače konkurence ne bodo igrale, v novi sezoni ostajajo enaki kot v prejšnjih letih. Direktor kluba Goran Dujić si želi, da ekipa ostane konkurenčna v boju za naslov evropskih klubskih prvakinj: "Želimo biti med štirimi najboljšimi ekipami v Evropi, to je osnovni cilj sezone. Ko si enkrat tam, se lahko zgodi marsikaj."

Krim bo v skupinskem delu lige prvakinj igral z Metzem, Sävehofom in enim izmed kvalifikantov.