Rok za poziv za gotovinsko vplačilo novih delnic je potekel minuli petek, Kozjan pa je dan pred iztekom roka na fiduciarni račun prisilnega upravitelja za namen dokapitalizacije družbe nakazal navedeni znesek.

Kozjan, ki je bil do svoje upokojitve leta 2006 finančni direktor skupne Beti, je bil do vplačila delnic upravičen skladno s sklepom upniškega odbora in obstoječo zakonodajo, saj je lastnik v sedanji lastniški strukturi in tudi upnik družbe v prisilni poravnavi, so povedali v družbi.

Pravico do vplačila novih delnic so imeli tudi vsi dosedanji delničarji in upniki, ki so svoje terjatve prijavili ob začetku prisilne poravnave. Med njimi tudi Predilnica Litija, ki so jo mediji omenjali kot glavnega kandidata za prevzem lastništva bankrotirane Beti. Vendar je ta pred potekom roka o dokapitalizaciji umaknila svojo namero o vključitvi v lastniško strukturo Beti, so še potrdili v družbi.

Upniški odbor tekstilne družbe Beti je za pokrivanje njene izgube junija sklenil zmanjšati osnovni kapital družbe na nič ter hkrati pozval k gotovinskemu vplačilu novih delnic, pred tem pa so v Beti že enkrat neuspešno poslušali dokapitalizirati družbo.

Sicer sta se ob koncu preteklega leta po tedanjih besedah nekdanjega predsednika upravnega odbora Beti Roberta Kocmana za vstop v njeno lastništvo poleg izraelske multinacionalke zanimala še italijanski trgovec in nemški proizvajalec. Po predvidevanjih nekaterih medijev pa si naj bi po neuspešnem izidu prve dokapitalizacije s 750.000 evrov vrednim vložkom lastništvo metliške Beti zagotovila Predilnica Litija.