V hudi vročini, ki je ves konec tedna povzročala težave tako dirkačem kot njihovim dirkalnikom, pa tudi gledalcem, se je na startu najbolje znašel Hamilton. Vettel je nekoliko zaspal, a vseeno obdržal drugo mesto, čeprav mu je za ovratnik dihal Romain Grosjean. Po prvih postankih je bil v vodstvu Mark Webber, a je imel drugačno taktiko in je na prvih kompletih pnevmatik zdržal 23 krogov.

Vettel je imel nato težave še z Jensonom Buttonom, saj ga nekaj krogov ni mogel prehiteti, Hamilton pa si je takrat nabiral odločilno prednost. Ko se je Nemec le prebil naprej, je imel Hamilton že 13 sekund naskoka, pred Vettlom pa je bil na koncu tudi "ledeni Finec" Räikkönen, ki že vso sezono vztrajno nabira točke; svetovni prvak pa se je znebil vsaj Grosjeana, ki mu je vodstvo dirke naložilo kazensko vožnjo skozi bokse.

Hamilton je znal obdržati vodstvo do konca in se veselil 22. zmage v karieri, a prve letošnje in prve za svoje novo moštvo, vse prejšnje je namreč dosegel še z McLarnom.

"Odličen občutek, rad bi se zahvalil vsem, ki so me podpirali. Neverjetno, po kvalifikacijah smo razmišljali, kako bi tudi na dirki ostali prvi. Odlično sem startal, vse se je dobro izšlo, vedel pa sem, da moram po postankih hitro prehitevati, ker bi sicer obtičal zadaj," je bil po zmagi zadovoljen nekdanji svetovni prvak iz leta 2008, ki ima zdaj na madžarskem dirkališču že štiri zmage, najboljši je bil tudi že v letih 2007, 2009 in 2012.

Pod stopničkami je na četrtem mestu končal Webber, peti je bil Španec Fernando Alonso (Ferrari), šesti Grosjean, sedmi Button, osmi drugi Ferrarijev dirkač Felipe Massa, na devetem mestu je dirko končal Sergio Perez v drugem McLarnu, z desetim pa je za prvo točko v sezoni za Williams poskrbel Venezuelec Pastor Maldonado.

V skupnem seštevku Vettel po desetih dirkah še vedno prepričljivo vodi. Prvak zadnjih treh sezon ima na prvem mestu 172 točk, s 134 točlami mu sledi Räikkönen, ki je danes prehitel Alonsa (133), Hamilton (126) pa se je z zmago vključil v boj za vsaj drugo mesto.

Sedaj je na vrsti 4-tedenski poletni premor, naslednja dirka pa bo 25. avgusta v belgijskem Spa-Franccorshampsu.