Kako se je odvijala zgodba glede prestopa v Barcelono?

Z Barcelono smo bili v stiku že med lansko sezono. Resne načrte so imeli, da me že med sezono pripeljejo v moštvo. V pogovorih smo bili že kar daleč, toda na koncu sem se odločil, da do konca sezone ostanem v Bambergu. Morda nekoliko tvegana poteza z moje strani, toda želel sem sezono dokončati v Nemčiji, ker je bila zelo dobra. Po koncu sezone so se pogovori samo še stopnjevali. Nekaj igralcev je bilo v igri na moji poziciji, na koncu pa so se odločili zame..

Ste se že kaj pogovarjali o svoji vlogi v moštvu?

Ne, ker trenerja Xavija Pascuala v času, ko sem bil v Barceloni, ni bilo. Zavedam se, da ne bom igral 30 minut in imel enake vloge, kot sem jo imel pri Bambergu. Kljub temu pa bom pomemben člen. Od mene pričakujejo, da bom igral tako na poziciji tri kot štiri in da bom izrazil svojo kakovost ter prinesel določene izkušnje.

Verjetno vam bo zdaj na pripravah še lažje, ker ste že podpisali pogodbo.

Evropsko prvenstvo je evropsko prvenstvo. Še posebej, če je doma. To mi je bolj pomembno kot kakršen koli klub. Sem pa vesel, da mi je to uspelo potisniti ob stran in se mi ni treba s tem več ukvarjati. Ni prijetno priti na priprave reprezentance brez pogodbe, ker imaš potem to podzavestno v glavi. Vesel sem, da mi je to uspelo urediti, sploh na tak način. Zdaj se lahko stoodstotno osredotočim na reprezentanco.

Kako veseli ste, da ste se končno pridružili reprezentanci?

Zelo. Toda moji občutki do reprezentance in do Sloveniji se od leta 2003, ko sem prvič oblekel dres izbrane vrste, niso spremenili. To je druga reprezentanca, evropsko prvenstvo je doma, zato je priložnost zares velika. Zelo sem motiviran in za zdaj sproščen, a vprašajte me še enkrat čez en mesec (smeh).

V Litvi ste dejali, da tistemu, ki bo odpovedal nastop na domačem prvenstvu, nekaj manjka v glavi. Kaj pravite potem zdaj za Bena Udriha?

Odkrito povedano, Bena ne razumem. Težko mi je, da ga ne razumem. Vem, da nima pogodbe. Bi se pa dalo iti okoli tega. Težko povem, kaj je v glavi drugih. Lahko povem samo svoje občutke, zaradi katerih odpovedi še težje razumem. Žal mi je, ker Beno je dober človek, moj dober prijatelj. Odlično se razumeva. Njegova kakovost je nesporna. Škoda, ker ga ni tukaj, ker bi bilo z njim vse veliko lažje.