Znana po svojem ostrem in kritičnem jeziku mu Palmerjeva ni ostala dolžna. Dvanajstega julija je na koncertu v londonski dvorani Roundhouse odpela in odigrala pesem oziroma odprto pismo, naslovljeno na dragi Daily Mail. Še preden jo je naslednji dan obesila na svojo spletno stran, so medmrežje preplavili posnetki tega bisa. Med stoječim igranjem klavirja in sarkazmom, polnim smeha, je slekla kimono in drugo polovico pesmi končala gola. Za posnetek tokrat niso poskrbeli tabloidni pisarji, ampak njeni privrženci.

Po razpadu brechtovskega punk-kabarejskega dua The Dresden Dolls Amanda Palmer nadaljuje pot združevanja gledališča in glasbe. Gladko menja vloge glasbenice in pevke z vlogo performerke, pisateljice, režiserke. Ne skriva svoje biseksualnosti, ki pa ni (edina) rdeča nit njene angažiranosti. Pooseblja misel Jella Biafre: »Ne sovraži medijev, bodi sam medij!« Vedno provokativna in iskrena, pogosto politično nekorektna in kontradiktorna se drži počel političnega kabareja in uporniškega punka ter razgalja dvoličnost šovbiznisa in sveta nasploh. Pripetljaj na Glastonburyju je mačji kašelj proti vsemu, kar je že rekla, zapisala, odpela, ustvarila in doživela.

Kot neodvisna artistka goji pristen stik z občinstvom. Okoli sebe ima generacijsko široko bazo oboževalcev in oboževalk, ki jo je utrdila tudi s pomočjo spleta. Lani je na Kickstarterju zbrala več kot 24.000 prednaročil za album Theatre Is Evil oziroma (kot zatrjuje) več kot milijon dolarjev. Za zbiranje sredstev za produkcijo in izdajo plošče je z Waynom Coynom iz Flaming Lips posnela spot Do It With a Rockstar, v katerem karikira odnos med zvezdami in oboževalci, ki se vroče konča med rjuhami. Po mesecih dostopnosti spota na Youtubu so cenzorji tega portala le spregledali (spet!) hipno pojavljanje razgaljenih prsi in ga umaknili oziroma starostno omejili njegov ogled. Na koncu minimalno popravljenega in vsem dostopnega spota pa Palmerjeva iz postelje opozori, da si necenzurirano različico lahko ogledamo na spletni strani Vimeo.

Istega dne, ko je Amanda Palmer nastopila v Londonu, se je na Youtubu pojavil spot kalifornijskih kvazipankerjev Zebrahead za skladbo Call Your Friends. Po motivu spominja na njenega, a se razlikuje po izrazitem moškem šovinizmu, ki v hlinjenih prizorih orgije predstavlja žensko kot zgolj seksualni objekt. A spot ni zaradi tega padel pod starostno omejitev; šlo je predvsem za preračunljivo potezo skupine in založbe – kar je prepovedano, je pač najslajše, pa čeprav je brez smisla in voda na mlin razraščajočemu se čistunstvu in cenzuri.