Po torkovem "črnem" dnevu, ko sta v eliminacijah izpadla Robi Markoja in Željko Moičević, Debevec pa se je skozi šivankino uho prebil na kvalifikacijsko tekmo, je najboljši slovenski strelec vseh časov skušal popraviti slab vtis. A branilcu prvega mesta iz Beograda leta 2011 se današnji nastop na osiješkem strelišču Pampas ni posrečil, tekmo je končal na zanj skromnem 43. mestu in močno zaostal za svojimi dosežki v tej sezoni, krono pa predal Francozu Sauveplanu.

"Pri mojih letih so me očitno začele motiti zadeve, ki me ne bi smele. Na današnji tekmi se nikakor nisem mogel privaditi na svetlobo, ob tem pa sem imel na strelskem mestu enostavno premalo prostora. Dobro sem začel streljati šele v zadnjih dveh serijah, ko se je sprostilo mesto z moje leve strani in sem se lahko ulegel nekoliko bolj na široko, saj je položaj mojega telesa pod velikim kotom. Šele to mi je dalo čvrstost in boljši odskok puške, a bilo je prepozno," je takoj po nastopu v Osijeku dejal 50-letni Debevec, ki je na lanskih poletnih olimpijskih igrah v Londonu v tej disciplini osvojil odličje bronastega, na finalu svetovnega pokala v Bangkoku pa zlatega leska.

Naslednja preizkušnja za slovenske strelce v nedeljo

Debevec je na današnji tekmi v prvi seriji zadel 101,5, v drugi 102,7, v tretji 102,0, v četrti 103,4, v peti 103,1, v zadnji seriji pa zadel 105,7 kroga. "Vem, da sem tehnično dobro pripravljen in bi se lahko vmešal v boj za najvišja mesta. Hkrati pa moram priznati, da so bili danes doseženi izjemno visoki izidi, višji od slovenskega rekorda. Moji rezultati na zadnjih treningih so bili spodbudni, tukaj pa se mi enostavno ni izšlo zaradi vseh omenjenih težav," je dejal drugi najstarejši strelec na današnji tekmi, od njega je bil starejši le Slovak Miroslav Varga.

Debevec se bo v naslednjih dneh pripravljal za nedeljsko preizkušnjo z malokalibrsko puško v trojnem položaju. Poleg njega bosta v kraljevski strelski disciplini nastopila Moičević in Markoja, v četrtek in petek pa bo na sceno stopila tudi najboljša slovenska strelka Živa Dvoršak. Ljubljančanko v četrtek čaka nastop v disciplini malokalibrska puška leže, v petek pa še malokalibrska puška trojni položaj.

Erik Kandare je na današnji mladinski preizkušnji v disciplini malokalibrska puška trojni položaj zasedel 47. mesto. Komaj 16-letni Cerkničan je v svojem krstnem nastopu na evropskem prvenstvu zadel 1118 krogov, od tega 370 kleče, 387 leže in 361 stoje.