Velika korita turkizne Soče, mogočni slap Boka, Čunikov vodni gaj in vrsta drugih naravnih znamenitosti navdihuje in preseneča tudi najbolj zaprisežene privržence športa, ki v Bovcu, ki upravičeno velja za središče aktivnih počitnic s široko paleto možnosti vodnih športov in drugih rekreativnih aktivnosti v naravi, najdejo svojo mero vsega. Tako kot naša tokratna izvidničarka, 28-letna Američanka Fawn Bouchard.

V družbi svoje prijateljice je vsega po malem izkusila tudi sama in se domov vrnila s čudoviti spomini.

Izvidničarka Fawn Bouchard je v Sloveniji že leto dni. Čeprav prihaja iz Čikaga, je od kar se je pred osmimi leti poročila, živela že na različnih koncih sveta. Od Amerike, Okinave na Japonskem, Taškenta v Uzbekistanu in zdaj v Ljubljani. „Verjeli ali ne, življenje v Sloveniji je zelo enostavno. Ljudje so enkratni, prijazni in tudi dežela je čudovita. Enostavno ne morem razumeti, kako se lahko kdorkoli pritožuje nad samo kvaliteto življenja tukaj,“ nam je zaupala Fawn, tudi mati treh otrok, starih 11, 7 in 6 let. „Za moje otroke je morda vseeno nekoliko težje, saj se pri igri pogosto pojavijo manjše težave zaradi jezika. Tako kot moji otroci ne govorijo slovensko, imajo tukajšnji otroci precej težav z angleščino. Ampak živimo v odličnem okolišu, kjer jezikovnih ovir ni, imamo pa tudi čudovite prijatelje s katerimi se družimo dnevno,“ je še o sebi povedala sogovornica in na koncu vseeno še dodala, da v primerjavi z Ameriko je življenje v Sloveniji precej dražje. „Kljub temu, da pogrešam dom, je tam stalna gneča, ogromno kriminala in od tam, kjer sem doma, je pogled le na ceste in zgradbe. V Sloveniji se zbujam s pogledom na gore in to je nekaj, kar je neprecenljivega.“

Kot kaže je naša tokratna izvidničarka vajena odkrivanja novih krajev, saj se kot družina trudijo, da bi se vsaj dvakrat na mesec, za konec tedna odpravili na izlet. Tako so že pred časom odkrili Blejsko jezero s soteskanjem, raftingom in pohodništvo. V zimskem času hodijo z otroci tudi smučat. Čeprav, kot ocenjuje Fawn, se smučišča ne morejo primerjati s tujimi, tukaj še vedno zelo uživajo na belih strminah.

Obisk Bovca je bil za našo popotnico, tokrat se ji je namesto družine pridružila kar prijateljica, pravo presenečenje.

Kako je bila Fawn s prijateljico zadovoljna s turistično ponudbo Bovca, preberite v jutrišnjem Dnevniku.