Na pozno petkovo popoldne so bila bolj kot prizorišče polna parkirišča. Mladina si je pred parkiranimi avtomobili postavila mizice in stole, nekateri so pekli na žaru, iz vsakega tretjega avtomobila se je slišala glasba in vzdušje je bilo prav razigrano. Razen za tiste, ki so iskali parkirno mesto (ob 18. uri je bil to že kar zahteven projekt), saj so se v svojih avtomobilih prav težko prebijali mimo razposajenih mladostnikov, ki seveda tudi z alkoholom niso skoparili.

Proti večeru so na travniku pred glavnim prizoriščem šotori rasli kot gobe po dežju, pred odrom, ki ga je že ogrevala skupina Low Peak Charlie in za njimi Los Explosivos, pa je dežuralo zgolj nekaj deset posameznikov. Nekoliko več se jih je zadrževalo v bližini šankov, še vedno pa je bilo vse skupaj precej prazno. Pri turistični kmetiji Obolnar, ki se drži prizorišča, je še potekal košarkarski turnir, nekateri so igrali tudi posebno novo vrsto odbojke – takšno z namišljeno mrežo, zaradi zahajajočega sonca pa je bližnji bazen že skorajda sameval.

Ko je na oder stopil Zoran Predin s skupino Cover Lover, je s svojimi zimzelenimi skladbami udeležence festivala počasi vendarle privabil pred oder. Ob legendarnih Zarjavelih trobentah se je nabrala že prav spodobna množica, ki pa še vedno ni bila nič v primerjavi s tistim, kar je sledilo, ko je na oder stopila hrvaška skupina Jinx. Značilni ritmi in nezgrešljiv glas pevke Yaye so bili recept za uspeh in po zraku so pričela leteti prva piva, dekleta pa so se veselo vzpenjala na ramena pripadnikom močnejšega spola.

To se je ob prihodu Big Foot Mame na oder le še stopnjevalo. Če se je pred njimi lahko človek, ki ga ni sram uporabljati komolcev, še z relativno lahkoto prerinil do prvih vrst pod odrom, je to kasneje postalo popolnoma nemogoče. Množica je skupaj z Grego Skočirjem prepevala vsa besedila, dekletom se je ob Mali nimfomanki zmešalo, pri Sam' prjatla pa so jim pritegnili še fantje.

Tudi po tem, ko so se legendarni rockerji poslovili, se zabava še ni končala, saj so nekaj tisoč glavo množico v svojih funky ritmih zazibali še Manouche. Vendar pa sta pozna ura in predvsem precejšnje količine popitega alkohola naredila svoje in počasi, a zanesljivo so se šotori pričeli polniti. Mnogi so z veseljačenjem nadaljevali, vendar lahko vseeno rečemo, da se je prvi dan simpatičnega festivala, ki na svoj oder iz leta v leto privablja vse večja imena, uspešno zaključil.

Drugi in hkrati zadnji dan bodo glavna imena Švica skupine Kill Kenny, Elvis Jackson, Dan D in Tabu, v nedeljo pa bo sledilo zgolj še pospravljanje šotorov in pot domov, po nekaj krvavo potrebnih ur kvalitetnega spanca v domači postelji.