Med operacijo, ki je prav tako priljubljena v Južni Koreji, z električnim skalpelom zažgejo meso na dlani. Ko se zaceli, ostane dolgo vidna brazgotina. V eni sami japonski kliniki so med januarjem 2011 in majem 2013 izvedli 37 operacij dlani, poroča makedonska tiskovna agencija MIA.

Lepotna klinika Shonan iz Tokia je pred časom ponujala tovrstno storitev, ki je stala le 657 evrov, vendar so jo umaknili, saj je bilo pacientov preveč, čeprav operacija traja le od 10 in 15 minut.

Večina pacientov so moški in ženske v tridesetih, ki močno verjamejo v vedeževanje. Moški si navadno želijo daljše denarne črte, ženske pa podaljšujejo svoje ljubezenske in poročne črte. Tisti, ki poročnih črt nimajo, si jih dajo kirurško narediti, da bi našli partnerja. Spet drugi poročno črto sicer imajo, vendar bi jo radi spremenili, ker jih je strah, da so svojo prvo priliko zamudili.

Pa tudi deluje? Neka pacientka se je po spremembi poročne črte poročila, dva druga pacienta pa sta po spremembi črte sreče zadela na loteriji. Zdravnik sicer ne more z gotovostjo trditi, da je operacija spremenila njihovo usodo, lahko pa verjame, da je šlo za placebo učinek. Prav tako je poudaril, da črte na dlaneh niso vrezane v kamen in da jih spreminjamo tudi s tem, kako uporabljamo roke.