"Če želite, da bodo ljudje uživali v nogometu in obisku države, potem v Katarju mundiala ne bo moč izvesti v poletnem času. Katar je resda majhna država in četudi lahko prireditelji stadione ohladijo, ne morejo ohladiti celotne države, da bi obiskovalci lahko nemoteno uživali v obisku svetovnega prvenstva," je dejal šef krovne svetovne nogometne organizacije.

Blatter, ki se dlje časa ni želel opredeliti, ali bi bilo nogometni spektakel moč izpeljati v zimskem času, je dejal, da lahko izvršni odbor Fife nogometni urnik prilagodi tudi zimskemu mundialu. "Časa imamo še več kot dovolj," je zatrdil Blatter.

Predsednik katarskega organizacijskega odbora za SP 2022 Hassan Al-Thawadi pa je medtem poudaril, da je Katar zmagal s kandidaturo za mundial v poletnem času in da lahko organizatorji brez težav ohladijo vse stadione na ustrezne temperature za igranje nogometa. "Vendar pa smo odprti za vse možnosti. Če si bo nogometna skupnost želela mundial pozimi, bomo začeli resno razmišljati tudi o tem," je dodal Al-Thawadi.