Kot je dejal Brecelj, je tudi sam prejemnik tega priznanja in po njegovi oceni oba z Mariničevo tega priznanja ne moreta imeti. Mariničevi je dal dva meseca časa, da vrne priznanje, ki ga je prejela lani. Če to ne bo storila, pa Brecelj napoveduje, da bo svoje priznanje razbil in ga vrgel v Dravo. "Ne mislim biti sonagrajenec s takšnimi ljudmi kot je Mariničeva," pravi Brecelj, ki Mariničevo kliče priznanka, saj je dobila priznanje in priznala krivdo v zadevi Betnava.

Brecelj je komentiral tudi video poročilo o najnovejših korakih performansa - priznanja Bataljonov krožnik, ki je v nastajanju. Po njegovih besedah njegova muza kustosinja Aleksandra Kostič septembra lani ni hotela najaviti enega izmed njegovih multimedijskih dogodkov Od Litije do Čateža št. 2012, zato je bil ogorčen. Tako je naredil odlitek krožnika, na katerem je njegov osebni iztrebek. Odlitek je naredil v 12 kosih, prva štiri je namenil ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, županu Kopra Borisu Popoviču, nekdanjemu županu Maribora Francu Kanglerju in nekdanjemu splitskemu županu Željku Kerumu kot priznanje demokratičnim despotom.

Brecelj je tudi napovedal upodobitvi dveh ključnih mož, ki delujeta v mariborski občinski upravi po izvolitvi novega mariborskega župana Andreja Fištravca. Portretiral ju bo kipar in performer Marko Kovačič.

Skupaj s soprogo Arijano bo Brecelj zvečer podaril novemu samoniklemu prizorišču Salonu uporabnih umetnosti multimedijsko predstavitev Društva prijateljev zmernega napredka 25 let na tržišču.

Dogodek Sunka Skunka, ki pomeni dva sunka, prvi je novinarska konferenca, drugi pa omenjena multimedijska predstavitev, sta pripravila Ustanova nevladnih mladinskega polja Pohorski bataljon in Kooperativa Peron. Namen dogodka pa je bil opozoriti na pohlep in oblastnost.