Štiri okostnjake so našli v mestu Gliwice na jugu Poljske, tako poroča Huffington Post. Vsa štiri trupla so bila obglavljena in pokopana z glavo med nogami. Obglavljanje je bila menda običajna usoda, ki je doletela vampirje na tistem območju v obdobju, ki je sledilo začetkom krščanstva, poroča Telegraph. Trupla so bila pokopana z glavami med nogami z namenom, da bi okostnjakom preprečili, da bi vstali od mrtvih.

Kot ugotavljajo pri Independetu, naj bila bila trupla pokopana v 16. stoletju, toda še vedno kar nekaj vprašanj ostaja odprtih. »Zelo težko je točno določiti, kdaj so bila trupla pokopana,« je za poljski časopis Dziennik Zachodni, povedal arheolog Dr. Jacek Pierzak. Kot predana rimokatoliška država, je Poljska hkrati dom skupnosti izganjalcev hudiča in takih, ki verjamejo v obstoj vampirjev. Leta 2011 je celo potekala teden dni trajajoča konferenca o izganjanju hudiča, ki se je osredotočila na pregled trenutnega odnosa do vampirjev v Evropi in po svetu, shizofrenijo in druge duševne bolezni, kot tudi na prevaro hudiča med izganjanjem, poroča Agence France-Presse.

Eno zadnjih izkopavanj domnevnih vampirjev se je zgodilo lansko leto v bližini mesta Sozopol v Bulgariji, piše Time. Arheologi so takrat našli dvoje 700 let starih okostij, ki sta bili zabodeni skozi s srce z železno palico, kar je bil tradicionalni bolgarski način pokopavanja domnevnih vampirjev v 14. stoletju. V zadnjem času so v tej vzhodnoevropski državi odkrili kar skoraj 100 domnevnih grobov vampirjev.