MetalDays, je med metal publiko postal sinonim za obiskovalcu prijeten festival in prve prave metal počitnice. Odlikuje ga prijetno naravno okolje z osvežujočima rekama Sočo in Tolminko, bližina pravih naravnih biserov, ki kot magnet vabijo predvsem tuje obiskovalce in nenazadnje senca bližnjih dreves, ki udeležence hladijo v vročem poletnem soncu. Presežki pa ne veljajo samo za slovenske in evropske razmere - festival je v devetih letih svojega delovanja postal svetovno znan metal dogodek in turistično izredno zanimiva počitniška točka. To dokazujejo tudi podatki, da festival obišče preko 12.000 obiskovalcev na dan, kar ga v slovenskem prostoru uvršča med največje mednarodne festivale.

Deseta obletnica

Okrogla, deseta obletnica festivala, ki smo ga do lani poznali pod drugim imenom, bo letos pod zaščitno znamko MetalDays na sotočje bisernih rek postregla z znanimi imeni iz sveta težkih zvokov. Po skromnih začetkih, ko je festival obiskalo nekaj več kot 9.000 ljudi, se je lani v »peklenskem raju« skupaj mudilo 67.230 obiskovalcev. Festival z Občino Tolmin že vsa leta živi z roko v roki. Nočitve so julija v zadnjih devetih letih porasle za 20 do 30 odstotkov, spalne kapacitete so polne. Ne le v Tolminu, v vsej okolici. Do festivala nas loči samo še 10 dni, ko se bo dolina Soče spet zatresla v divjih in mogočnih metal zvokih različnih zvrsti.

Festival MetalDays je eden prvih glasbenih festivalov, ki ponujajo glasbeni program in zabavo kar cel teden.  Obiskovalcem so na voljo enodnevne in tedenske vstopnice, količina pa je omejena. Organizatorji opozarjajo, da je interesa veliko in da vstopnice hitro pohajajo.

Boljša varnost

Od letos bo kampiranje na festivalu možno samo z veljavno vstopnico. Tudi vstop na področje kampa bo brez vstopnice onemogočen. Prvič do zdaj bosta festivalsko prizorišče in kamp ograjena. S to potezo bodo organizatorji poskrbeli za večjo varnost na območju festivala. Ob vstopu na območje kampa boste morali pokazati festivalsko vstopnico, v primeru, da je ne boste imeli, jo boste lahko kupili na tej točki. To velja tudi za zgodnje prihode in parkirne listke.

Ko boste imeli vstopnico, boste lahko vstopili v kamp in na blagajni zamenjali svojo vstopnico za zapestnico. Povečali pa so tudi število varnostnikov.

Nič več kuponov

Kuponov, ki so mnogim šli na živce, ni več, saj jih bo zamenjala sodobna oblika plačevanja s plačilnimi karticami, ki bodo napolnjene z različnimi zneski. S kartico boste lahko plačevali po celotnem festivalu in lahko pa jo boste tudi polnili. Vse o pravilih in pogojih rabe kartice lahko preberete tukaj: http://metaldays.net/Page/30/Legal-note