Za goste, ki se ne bojijo večerjati v zraku, se kabine krvavške žičnice prelevijo v male zasebne restavracije s svečano okrašeno mizo, v katerih se ustvari posebno kulinarično okolje. V eni kabini je prostora za največ štiri osebe, ki večerjo s tremi hodi užijejo izmenično med dvema vožnjama navzgor in dvema navzdol. Vožnja med spodnjo in zgornjo postajo traja približno 20 minut.

»Ob prihodu na spodnjo postajo žičnice gostom ob vstopu v žičnico postrežemo aperitiv in couver, ob katerem gostje uživajo na poti do zgornje postaje, kjer postrežemo hladno predjed skupaj s kozarcem belega vina. Na spodnji postaji je na vrsti glavna jed in kozarec rdečega vina. Ko pa gostje v drugo prispejo do zgornje postaje in izstopijo iz žičnice, se sprehodijo do ploščadi ob postaji kabinske žičnice, kjer jih čaka sladica postrežena na bifeju ob sončnem zahodu. Gostje lahko uživajo ob razgledu, se družijo in naročijo dodatne pijače,« je pojasnil Martin Jezeršek.

Naslednja »večerja na zajli«, ki traja približno dve uri, se bo zgodila 19. julija ob 19. uri, zainteresirani pa se lahko nanjo prijavijo prek spleta (akademija@jezersek.si) ali po telefonu (01/361 94 21). Cena večerje v zraku je 44,90 evra na osebo.