Kristijan, si pred letošnjim Tourom nadejate, da bo vaša vloga kaj drugačna kot zgolj pomoč Petru Saganu?

Seveda se nadejam, da se bo odprla kakšna priložnost in bom v kakšnem begu poskušal pokazati kaj več. Vendar morajo biti prave okoliščine za to. Upam le, da bodo okoliščine za kakšen pravi beg več kot lani. Sagan si želi pripeljati v zeleni majici v Pariz. Moža za visoko skupno razvrstitev sploh nimamo. Moja vloga pomočnika bo pomoč v zaključku etap. Jasno je, ko bo Sagan v igri, bo treba vse narediti za Sagana. Vsi vemo, kako je v kolesarstvu, tudi če bom boljši, moram biti zraven kapetana.

Že začetek Toura na Korziki bo nekaj posebnega, začenjate brez prologa, kar s klasično etapo?

Bo le še več živčnosti, več stresa. Že v prvi etapi bo Sagan v igri tudi za rumeno majico. Prerivanja bo veliko in hitro lahko sredi skupine zaropota. Z ekipo se bomo poskušali v največji meri izogniti tem situacijam. Tour pa začenjam kot vsako drugo dirko, sproščeno, brez obremenitev.

Po državnem prvenstvu ste bili navdušeni nad pripravljenostjo, čeprav rezultat ni bil merilo.

Za Tour sem vedel že pred začetkom sezone in tako sem dobro vedel, kaj me čaka. Tako sem naredil vse, da bi prišel optimalno pripravljen in bom lahko dirkal. Kriterij Dauphine sem dobro prestal. Analiza podatkov vožnje z državnega prvenstva, kjer sem v štirih urah obračal pedala s povprečno močjo 330 vatov, je trenerja navdušila.

Se spominjate kakšnih posebnih trenutkov na dosedanjih izvedbah?

Bolj malo. Dogodki si tako zgoščeno sledijo, da se po štirinajstih dneh ne spomniš več prvega dneva. Če pomislim, se vsekakor spomnim prvega Toura, in lanskega, ko smo Sagana v zeleni pripeljali v Pariz.

Z mladim Slovakom, znanem tudi že širši javnosti po vsemogočih domislicah, se odlično razumeta. Od kod jemlje te fore?

Večino domislic, ki jih potem vidimo tudi na spletu, nastane mimogrede. Iz sproščenega vzdušja in šal. Tudi vse igre s kolesom, tudi tista, ko je skočil s kolesom na avto in vpel kolo v prtljažnik, mislim, da ni 'narejena'. Ko sva se zadnjič pogovarjala po telefonu, sva debatirala o drugih stvareh, to pa sem ga pozabil vprašati. Bo povedal med Tourom. Akrobacije na kolesu, kot so skoki čez stopnice in vožnja po le zadnjem obročniku, so zanj lahkotna igra. Mislim pa, da ima nekaj že pripravljeno, če obleče rumeno ali zeleno.

Ima Peter v sebi slovansko dušo?

Ostaja preprost. Nikogar noče posnemati. Tudi njegova mentaliteta ostaja povsem slovanska in niti malo se ne čuti, da je pod vplivom italijanske srenje.