"Že ko sem končal svojo vajo, sem sumil, da bo verjetno ta nastop dovolj za kolajno, počakati sem moral le še Hrvata in Španca," je po nastopu povedal Bertoncelj, ki se je ozrl na to, da se mu mnogokrat izmuznejo tovrstne žlahtne kovine na velikih tekmah.

"Na svetovnih prvenstvih se mi res, z evropskega pa jo imam. Pač, v zadnjem obdobju so bili tudi spleti okoliščin takšni, da do odličja nisem prišel, tu mislim predvsem na bolezen, poškodbe ... Je pa tako. Razlike so majhne, zelo hitro se ti pripeti napaka, ki te stane zmagovalnega odra. Enostavno smo fantje tako dobri, da je včasih le vprašanje dnevne forme. Danes se je meni lepo poklopilo," je povedal Bertoncelj in dodal: "Vsaka zmaga je pomembna. Sredozemske igre so na vsaka štiri leta. Dobiti medaljo je lepo in poskušaš izkoristiti vsako priložnost, ki jo imaš. V Almerii na prejšnjih igrah še nisem bil pripravljen, bil sem rezerva, tukaj pa sem bil eden favoritov in na srečo mi je uspelo to vlogo upravičiti," je še povedal Bertoncelj.

Dvoršakova, Maček in Moičević ostali brez odličja

Živi Dvoršak, Boštjanu Mačku in Željku Moičeviću so se na današnjih strelskih preizkušnjah na sredozemskih igrah v turškem Mersinu nasmihale kolajne, a so vsi ostali brez njih. Maček je zasedel četrto mesto v trapu, Dvoršakova in Moičević pa sta finalno tekmo z zračno puško končala na petem mestu.

Kar 40 milijonov evrov vreden strelski center v Erdemliju, ki je uro vožnje oddaljen od Mersina in je navdušil vse strelke in strelce na sredozemskih igrah, danes ni bil srečen kraj za slovenske strelce in strelke. Po nedeljskem bronu Petre Dobravec z zračno pištolo je bil še najbližje odličju Maček, a je v izjemno kakovostni konkurenci v boju za tretje mesto nato moral bron prepustiti Hrvatu Giovanniju Cernogorazu, nosilcu zlatega odličja z lanskih olimpijskih iger v Londonu.

Za Prekmurca in branilca sredozemskega naslova pred štirimi leti v Pescari je bil po pravem finalnem trilerju v boju za bronasto odličje usoden deveti strel, medtem ko je njegov istrski tekmec zadel vseh petnajst letečih tarč.

"Moj nastop je bil zelo dober, v finalu pa moraš imeti tudi nekaj sreče. Res pa je, da v tej sezoni nimam veliko nastopov v finalu, na današnji tekmi pa mi niso šla na roko niti spremenjena pravila. Upam, da jih bodo kmalu ukinili," je po današnji preizkušnji v trapu dejal Maček.

Dvoršakova se je v zadnjih dveh letih razvila v strelko najvišjega kakovostnega razreda, nastop na sredozemskih igrah pa se ji ni najbolj posrečil, saj je v močni konkurenci zasedla peto mesto.

"V Mersin nisem prišla po zmago, sem si pa želela kakovostnega nastopa. A ga nisem doživela, nikakor mi ni 'šlo notr', kot bi rekli v strelskem žargonu. Po tej tekmi bo potrebno narediti dobro analizo, v tem trenutku nimam nobenih konkretnih odgovorov za moj nastop," je bila po tekmi močno razočarana Dvoršakova.

Danes sta nastopila tudi Grega Potočnik in Matej Žniderčič. Prvi je z zračno puško zasedel enajsto, drugi pa v trapu dvajseto mesto.

Rokometaši boljši od Grkov, rokometašice od Špank

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v tretjem krogu sredozemskih iger v turškem Mersinu premagala Grčijo s 40:20 (17:12), ženska reprezentanca pa je bila boljša od Španije z 20:17 (12:9).

Za izbrance Borisa Deniča sta Dean Bombač in Staš Skube dosegla po šest golov, pri izbrankah Marte Bon pa so bile najbolj učinkovite Barbara Lazović, Nina Jeriček in Tamara Mavsar. Vse so dosegle po tri zadetke.

Sagmeistrova druga na 200 metrov prosto, bron za štafeto

Slovenska plavalka Mojca Sagmeister je na sredozemskih igrah v Mersinu z osebnim rekordom 2:00,96 osvojila srebrno kolajno na 200 metrov prosto. Zmagala je Italijanka Martina di Memme z 1:59,67 minute.

"Skoraj za sekundo sem popravila osebni rekord, tako da sem zelo zadovoljna. Že zjutraj mi je šlo zelo dobro, tako da sem vedela, da bom popoldne hitra," je po nastopu dejala mlada plavalka ravenskega Fužinarja.

Po njenem srebru je štafeta na 4x200 m prosto s časom 8:16,34 osvojila še bron. Poleg Sagmeistrove so v slovenski štafeti nastopile še Anja Klinar, Špela Bohinc in Tanja Šmid.

Zlato medaljo so si priplavale Italijanke (8:07,50), druge pa so bile Španke (8:12,55).

Slovenske odbojkarice le korak od polfinala

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca si je navkljub današnjemu porazu proti Turčiji z 0:3 (-17, -21, -15) bržkone zagotovila polfinalni nastop na sredozemskih igrah v Mersinu. Preboj med štiri jim lahko prepreči le zmaga Grčije nad Turčijo, ki pa na domačem igrišču nastopa z najboljšimi odbojkaricami.

V primeru pričakovane turške zmage nad Grčijo bo polfinalna tekma na sporedu v petek, 28. junija, Slovenija pa se bo bržkone pomerila z Italijo, trenutno vodilno ekipo iz skupine B. Naša zahodna soseda je danes premagala Hrvaško s 3:0, v sredo, 26. junija, pa se bo pomerila s Francijo.

Slovenska štafeta tretja v Mersinu

Slovenske plavalke so na sredozemskih igrah v Mersinu danes osvojile še drugo medaljo. Po srebru Mojce Sagmeister na 200 m prosto je štafeta na 4x200 m prosto osvojila bron s časom 8:16,34. Poleg Sagmeistrove so v slovenski štafeti nastopile še Anja Klinar, Špela Bohinc in Tanja Šmid.

Zlato medaljo so si priplavale Italijanke (8:07,50), druge pa so bile Španke (8:12,55).