Tarcio Franca Cesar Dos Santos je minuli petek kot Dnevnikov izvidničar raziskoval Škofjo Loko. Študent francoščine in zgodovine je najbolj ohranjeno srednjeveško mesto pri nas opisal kot čudovito filmsko kuliso. „Kot bi ozke ulice in okenske police, okrašene s pisanimi rožami, pravkar postavili za snemanje filma, ki opisuje čas srednjega veka,“ je pripovedoval smeje.

Mladi Brazilec nekaj kotičkov Slovenije že pozna, saj v prestolnici živi in študira zadnja štiri leta. Na vprašanje, zakaj je izbral našo deželo, ki je v primerjavi z njegovo neznatna pikica na zemljevidu, je odgovoril, da zaradi Novomeščanov. „Slovenci ste zelo prijetni in slovenski prijatelji, ki sem jih spoznal v Braziliji, so me prepričali, da je tukaj pravo mesto zame. Če ne bi spoznal njih, bi za študij najbrž izbral Anglijo ali Francijo. Čeprav sem se boril tako s slovenščino kot z zahtevno vsebino predavanj, ter se seveda privajal na kulturne preskoke in novo okolje, mi ni žal, da sem prišel. In najbrž bom tudi ostal,“ je razlagal simpatični Tarcio, ki si je kljub napornemu izpitnemu obdobju vzel čas in se odpeljal na izlet na Gorenjsko, da bi spoznal Škofjo Loko.

Kaj sta Tarcio in Klara doživela v Škofji Loki in kako sta bila zadovoljna s tamkajšnjo turistično ponudbo, si preberite v jutrišnji tiskani izdaji Dnevnika.