Zmagovalna posadka je letošnjo dirko 24 ur Le Mansa začela s prvega startnega položaja in v cilj prišla po 348 krogih. Petinštiridesetletni danski veteran je že prekaljeni maček v Le Mansu ter je vpisal še rekordno deveto zmago ter prvo po letu 2008. Škot McNish je vpisal še tretjo zmago, Francoz Duval pa se je veselil prvega zmagoslavja na svoji peti preizkušnji v Le Mansu.

Dirko je zaznamoval še en rekord, kar enajstkrat je na stezi posredoval varnostni avtomobil, tekočo izvedbo že 81. izdaje slovite dirke pa so onemogočili tudi nalivi. Zaradi takšnih nič kaj prijaznih okoliščin je zmagovalna ekipa zmogla prevoziti le 348 krogov, kar je 30 krogov manj od prejšnje dirke.

Po en krog manj sta imeli britansko-švicarsko-francoska posadka Anthony Davidson-Sebastien Buemi-Stephane Sarrazin za volanom Toyotinega hibrida, ki je osvojila drugo mesto, ter še ena Audijeva posadka, britansko-brazilsko-španska, Oliver Jarvis-Lucas di Grassi-Marc Gene, ki je bila tretja. Le slednji posadki sta še nekako uspevali dohajati zmagovalno moštvo, medtem ko je denimo avstrijsko-francosko-japonska posadka za volanom še enega Toyotinega hibrida Wurz-Lapierre-Nakadžima na četrtem mestu zaostala že sedem krogov.

Dvakratni branilci naslova Audijeva posadka Marcel Fässler, Andre Lotterer in Benoit Treluyer so bili v vodstvu v sobotnem delu dirke, vse dokler jim ni v večernih urah ponagajal motor in so morali zamenjati alternator, zaradi česar so izgubili 43 minut, z zaostankom desetih krogov so nazadnje osvojili peto mesto.

Audi je tako ubranil lansko zmago, skupno pa ima nemški proizvajalec v zadnjem desetletju deset zmag na prestižni dirki. V vsej zgodovini dirk ima zdaj Audi 12 zmag, osvojenih v zadnjih 14 letih, tako da je na lestvici najuspešnejših tovarn krepko prehitel Ferrarija (9), prvi je s 16 uspehi še vedno Porsche. Prevlada Audija v Le Mansu traja že vse od leta 2000, z zmagama v letih 2009 in 2003 sta jo prekinili le posadki Peugeota in Bentleyja.

Dirko je že prvi dan zaznamovala huda nesreča, v kateri je življenje izgubil Danec Allan Simonsen. Slednji se je z Aston Martinom v tretjem krogu zaletel v zaščitno ograjo, kljub hitri zdravniški pomoči pa je 34-letnik podlegel poškodbam.