Vino je zorelo še najmanj 6 mesecev v steklenicah. Za vino je značilna rahlo prosojna rubinasta barva s pridihom opečnatega odtenka. Na vonju so zaznavne variacije vonjav zrelih češenj ali celo češenj v likerju, ki prehajajo v rahlo noto pomarančnega olupka. Tudi na okusu je prepoznavno zrelo sadje, predvsem češnje, na koncu pa nežen pepermint. Tanini so nežni, a zreli, telo je polno. Vino je primerno za staranje, tudi do deset let. Kombiniramo ga lahko z enostavno pripravljenimi jedmi iz rdečega mesa, vinar pa priporoča mesene ribe, kot so z dišavnicami obogateni fileji lososa, morskega psa, mečarice, tune ali brancina. Izvrstno se poda tudi k dobro staranim in srednje zrelim hribovskim sirom. Stopnja alkohola: 13,5 % vol.
Sorta: modri pinot
Letnik: 2009
Sladkorna stopnja: suho
Regija: Primorska
Okoliš: Goriška brda
Kraj: Ceglo
Cena: 20,50 evra