Generalni sekretariat sveta Evropske unije tudi letos razpisuje 100 praktikantskih mest za dobo petih mesecev, od 1. februarja do 30. junija prihodnje leto. Pogoj za prijavo, ki so odprte do 2. septembra, je končan študij prve stopnje. Več informacij je na povezavi http://bit.ly/141WxRE.

Diplomanti pravne fakultete, ki znajo angleško in francosko ter želijo oditi na prakso v tujino, se lahko prijavijo za pripravništvo pri evropskem varuhu človekovih pravic in odidejo na prakso v Bruselj ali Strasbourg. Štirimesečna praksa se bo začela 1. januarja. Rok za prijavo je 31. avgust, formular pa najdete na povezavi http://bit.ly/141WxRE.

Še teden dni za EurActiv

Berlinska pisarna portala EurActiv išče kandidata za opravljanje prakse na področju marketinga in zadev z javnostjo. Praksa poteka tri mesece. Rok za prijavo je 29. junij, več informacij pa najdete na povezavi http://bit.ly/18tuaS9.

Britanska trgovinska zbornica v Belgiji ponuja petmesečne prakse v Bruslju, in sicer na področju razvoja poslovanja. Pogoji za prijavo so znanje francoskega in angleškega jezika, poznavanje Excela in znanje s področja upravljanja odnosov s strankami. Več informacij je na voljo na povezavi http://bit.ly/11ZfCWc.

Praktikantski mesti v enoti za koordinacijo v Luksemburgu ponuja tudi koordinacijska enota Mreže za spremljanje evropskega prostorskega načrtovanja EPSON. Plačana praksa, ki znaša 1000 evrov na mesec, se bo začela septembra in bo trajala pet mesecev. Pogoji za prijavo so, da je kandidat študent višjega letnika geografije, prostorskega načrtovanja, ekonomije, političnih ved in podobno, da zna odlično angleško, da se zanima za evropsko sodelovanje na področju strukturnih skladov, prostorsko načrtovanje, regionalno politiko in podobno. Rok za prijavo je 5. julij, več informacij pa je na voljo na povezavi http://bit.ly/17msHOb.

Potrebujejo organizatorja decembrske konference

Tisti, ki jih zanima organizacija dogodkov, so organizirani in lahko delajo v stresnih situacijah, hkrati pa tudi dobro govorijo angleško, se lahko prijavijo na prakso v Evropski konfederaciji za tiskano in digitalno komunikacijo INTERGRAF. Iščejo namreč nekoga, ki bo pomagal pri organizaciji njihove mednarodne konference decembra na Dunaju. Plačana praksa poteka v Bruslju, in sicer od 1. oktobra do 31. decembra. Rok za prijavo je 5. julij, več informacij pa je na voljo na povezavi http://bit.ly/1buJbQO.

Sekretariat mednarodne organizacije za preprečevanje korupcije Transparency International išče motiviranega kandidata za opravljanje prakse na oddelku za Evropo in centralno Azijo. Pogoji so odlično znanje angleškega jezika, odlične organizacijske in komunikacijske spretnosti, zaželen študij s področja družbenih ved, evropskih študij, mednarodnih odnosov in podobnih smeri. Praksa poteka v Berlinu in se bo začela 9. septembra, trajala pa bo pol leta. Izbrani kandidat prejme mesečno nadomestilo v višini 450 evrov. Rok za prijavo je 10. julij, več informacij pa je na voljo na http://bit.ly/1780Xwt.

Koordinator bo hitro začel delo

Vsi, ki si želijo pridobiti novo znanje s področja marketinga in prodaje, in to v mladem timu v mednarodnem okolju, se lahko prijavijo za plačano prakso v MO Group International, podjetju za optimizacijo spletnih iskalnikov, ki se ukvarja z večjezično optimizacijo spletnih iskalnikov, prevajanjem in spletnimi marketinškimi strategijami. Izbrani kandidat bo pomagal pri koordinaciji in oblikovanju programov za razvoj poslovanja ter bo zadolžen za koordinacijo marketinških dejavnosti. Prakso lahko nastopi čim prej, delovnik pa bo fleksibilen in bo obsegal 38 ur na teden. Rok za prijavo je 12. julij, več informacij pa je na http://bit.ly/14ixtGz.

Vsi, ki jih zanimajo finančne storitve in evropske zadeve, se spoznajo na procese odločanja v EU in odlično govorijo angleško, se lahko prijavijo na šestmesečno prakso v Evropsko federacijo računovodij (FEE) s pisarno v Bruslju. Praksa bo plačana in se bo začela poleti, rok za prijavo pa je 21. julij. Več informacij najdete na povezavi http://bit.ly/190dKSn.

Nekaj tudi za novinarje

Študenti novinarstva oziroma tisti, ki imajo izkušnje s pisanjem člankov ali blogov, odlično govorijo angleško ter dobro nemško, hkrati pa jih zanima politika EU, se lahko odločijo za prakso v organizaciji EurActiv v Bruslju. Njihove zadolžitve bodo raziskovanje, poročanje in pisanje o politiki EU, pomoč pri urejanju člankov, priprava člankov za publikacijo, administrativna pomoč in podobno. Plačana praksa se bo začela septembra in bo trajala pol leta, z možnostjo podaljšanja. Rok za prijavo je 30. julij, več informacij pa je na voljo na povezavi http://bit.ly/19R4K1u.

Tisti, ki bi radi v času poletnih počitnic združili prijetno s koristnim in obiskali kakšno poletno šolo, pa lahko obiščejo spletno mesto summerschoolsineurope.eu, na kateri lahko poiščejo najbolj primerno šolo zase. Uporabniki lahko namreč šole izbirajo po državah, datumu začetka poletne šole ter področju zanimanja: jeziki, računalništvo, kemija, pravo, ekonomija, filozofija, psihologija, okoljevarstvo, zgodovina, novinarstvo, fizika, matematika...