Turnir z nagradnim skladom 30.000 evrov in gostoljubjem je sicer po nivoju celo prenizek za tri najboljše slovenske tenisače, vendar tako Grega Žemlja kot Aljaž Bedene in Blaž Kavčič se ga bodo udeležili z veseljem. Kot je v njihovem imenu na novinarski konferenci povedal četrti najboljši slovenski igralec Blaž Rola, ki bo nastopil s povabilom organizatorja, "je nastop v Portorožu kot enem najlepših mest v Sloveniji sredi vročega poletja in pred domačimi gledalci prevelik magnet, da bi se mu lahko odrekli."

Grega Žemlja bo tako prvi nosilec turnirja, drugi je Rus Jevgenij Donskoj, tretji Aljaž Bedene in četrti Blaž Kavčič. Ostali udeleženci glavnega turnirja so uvrščeni do 270. mesta, poleg omenjenih Slovencev pa bodo s povabilom nastopili še trije. Zagotovo Marko Lazič, verjetno Tomislav Ternar in še en po izboru kapetana slovenske reprezentance v Davisovem pokalu Blaža Trupeja oziroma organizatorja turnirja Teniške zveze Slovenije.

Za nastop vseh treh slovenskih igralcev obstaja manjši predpogoj; da bodo na tretjem turnirju za grand slam v Wimbledonu izpadli pred četrtfinalom. "Jasno, da bi jih v raje gledali v Wimbledonu po televiziji, po drugi strani pa smo zelo veseli, da bodo lahko vsi trije nastopili v Portorožu. Tako bo turnir izjemen spektakel in posledično si zato obetamo tudi velik obisk gledalcev," pravi direktor TZS Gregor Krušič.

Vzdušje bo primerno vrhunskemu teniškemu dogajanju

Ti bodo v Portorožu poleg teniškega dogajanja deležni tudi obilice zabave, povsem v stilu slogana turnirja - "morje, sonce, tenis, zabava." Obiskovalec bo z dnevno vstopnico (3 evre za prve tri dni in 5 evrov od petka do nedelje) deležen brezplačnega vstopa v klub Alaya ob teniških igriščih, kjer bo vsak večer potekal zabavno-glasbeni program.

"Tenis je skupna platforma, ostale besede pa vabijo ljudi na zabavo, morje in sonce. Delile in prodajale se bodo jagode, jedel sladoled, skratka vzdušje bo primerno vrhunskemu teniškemu dogajanju. Hkrati bodo na sosednjih teniških igriščih potekale predstave v različnih starostnih kategorijah, priložnost bodo dobili tudi invalidi na vozičkih, tako da bo prvi teden v juliju v Portorožu brez dvoma v znamenju teniškega festivala," dodaja Krušič.