Dugonjić je tako po Monte Carlu dosegel že drugo zmago v treh nastopih na seriji Mare Nostrum, v španski Barceloni med tednom pa je bil drugi za Južnoafričanom. Koroški orjak je bil posebej zadovoljen z dejstvom, da je tokrat ugnal tudi svetovnega rekorderja in olimpijskega prvaka na 100 prsno van der Burgha, obenem pa je Dugonjić postavil tudi rekord mitinga.

"Zelo sem zadovoljen, ker sem zmagal. Malo manj s plavanjem, saj sem bil približno enako hiter kot na vseh tekmah, lepo pa mi je tokrat uspel skok. Danes sem se res pripravil, morda mi je nekaj stotink prinesla tudi moja višina, a to ni važno. Važno je, da sem premagal van der Burgha in zdaj vem, da lahko prehitim vsakega, kar je zame izjemno," je po tekmi povedal Dugonjić.

V nedeljo Dugonjića na mitingu, kjer v konkurenci tekmovalcev iz 30 držav nastopa tudi 5 olimpijskih in 11 svetovnih prvakov, čaka še tekma na 100 prsno. "Jutri si želim začeti hitreje kot na prejšnjih tekmah in dosežek okrog 1:01,0. Potem se moram spočiti in pripraviti na svetovno prvenstvo, kjer sem lahko še hitrejši."

Zelo zadovoljen je bil tudi trener Matija Medvešek: "Izid je odličen, a ekstremni izidi danes niso bili možni, saj smo plavali zunaj in močno je pihalo. Obenem Damir ni optimalno pripravljen, saj trdo trenirava, ravno zdaj imava za sabo dva dni napornih treningov, saj je najin glavni cilj dobra forma na svetovnem prvenstvu poleti v Španiji."