»Moški je trdil, da se je ženska zlagala, da je bolj privlačna kot je v resnici, in jo je želel prijaviti, ker je kršila pravila,« je povedal predstavnik za odnose z javnostmi policije v West Midlands in dodal: »Ko je ženski omenil težavo, je vzela njegove avtomobilske ključe, zbežala stran od avta in jih vrgla vanj ter mu grozila, da bo poklicala policijo.«

Med klicem moškega na policijo je mogoče slišati, kako pojasnjuje, da je organiziral, da se dobita, vendar jo je pred tem prosil, da se mu iskreno opiše, drugače bo, ko se dobita, zavrnil njene usluge. »V resnici se je opisala drugačna, kot je. Popolnoma zlagano se je predstavila. Bila je jezna, ker naj bi ji dolgoval denar,« je bi ogorčen moški.

Policijski načelnik Jerome Moran z policijske postaje v Solihullu, je moškega kasneje poklical na razgovor. Za BBC je pojasnil: »Bilo je neverjetno. Resnično je bil prepričan, da ni storil ničesar narobe in da bi morala žensko policija zaslišati, ker se je napačno predstavila. Povedal sem mu, da ni storila ničesar nezakonitega in da je v resnici on počel nekaj ilegalnega, saj jo je želel najeti za spolne usluge.« Čeprav se je moški upiral, da bi jim predal svoje podatke, so ga vseeno identificirali in mu poslali opozorilno pismo zaradi tratenja njihovega časa.