Zelo dobro je delovala naveza Uroš Zorman – David Špiler. Slednji je bil zelo učinkovit, kar velja tudi za Dragana Gajića. S pomočjo vseh ostalih je Slovenija večji del tekme držala varno razliko petih, šestih zadetkov, ki je v zaključku samo še rasla. Do izraza je prišla naša boljša fizična pripravljenost in širši krog igralcev, ki jih je Denić s primerno rotacijo spočil, a hkrati držal visok ritem.

Na tekmi smo videli, da poškodbe ter odhoda Boruta Mačkovška in Matevža Skoka v Katar niso vplivali na slovensko reprezentanco. Moštvo s strokovnim štabom na čelu ve, česa je vsak posameznik sposoben. Poškodbe so se dogajale že v preteklosti, vsakega igralca pa se lahko nadomesti. Junijski termin je zelo neugoden, saj gre za konec sezone, ko so vsi igralci že zelo utrujeni, zato prihaja do poškodb. Kljub temu smo videli, da takšni problemi na našo izbrano vrsto ne vplivajo.

Zmaga prinaša samozavest in sprostitev pred drugo tekmo, ki Slovenijo čaka v nedeljo v Stožicah proti Belorusiji. Ponovno bo nad Slovenijo visel pritisk zmage. Belorusija bo prišla na krilih visoke zmage nad Islandijo, ki pa me ne preseneča. To je signal, da je Belorusija v dobri formi in da prihaja k nam z veliko želje, saj vidi svojo priložnost. Toda sploh ne dvomim o slovenski kakovosti. Upam in pričakujem, da bodo navijači prišli v Stožice v čim večjem številu, saj si Slovenci po sijajni uvrstitvi na svetovnem prvenstvu zaslužijo nagrado.

Slovenija je že večkrat pokazala, da se zna spopasti s pritiskom. To se je potrdilo tudi na svetovnem prvenstvu, ko so Slovenci v zaključku precej tekem obrnili v svojo korist. V moštvu je dovolj izkušenih igralcev. Pritisk ne sme biti problem, zagotovo pa bo obstajala pozitivna trema, ki bo s pomočjo navijačev izginila ob začetnem sodniškem žvižgu.

Dejstvo je, da je Belorusija povsem drugačna reprezentanca, kot je bila Romunija. Z vrnitvijo Sergeja Rutenke je dobila še dodatno širino, kakovost in izkušenost. Z njim je Belorusija dobila več samozavesti, saj ve, da ima igralca, ki lahko sam odloči tekmo.

Obramba 3-2-1 za Belorusijo ni primerna, boljše bo, če bo Slovenija igrala v postavitvi 6-0 ali 5-1. Poleg Rutenke ima Belorusija še cel kup dobrih igralcev. Ima pa vsaka obramba svoje prednosti in slabosti. Največ je še vedno odvisno od želje igralcev, njihove borbenosti, pomaganja in zapiranja prostora.

Uroš Šerbec je nekdanji rokometaš in reprezentant ter zdajšnji trener.