Žbogar je seriji medalj v nedeljo dodal še slovenski naslov na 100 delfin, čeprav je moral v absolutni konkurenci priznati premoč Belorusu Jahorju Dodalevu. Z mešano štafeto Radovljice se je prav ob koncu dneva veselil še brona, zmagal je Triglav.

"Malo več sem pričakoval na 200 delfin, a očitno potrebujem še malo počitka po pripravah. Zdaj moram pridobiti hitrost, da dosežem tudi normo za SP. Sam težko napovem, kaj bo, saj sem tukaj želel biti malo hitrejši. Dal bom vse od sebe, potem pa bo kar bo," je Žbogar razkril načrte.

V moški konkurenci velja izpostaviti tudi zmago mladega Mariborčana Martina Baua, ki je na 1500 m prosto prvič v karieri prebil mejo šestnajstih minut. Na 200 prsno je zmagal Triglavan Rok Resman, na 50 prosto pa Belorus Jauhen Curkin. Slovenski prvak v najkrajšem kravlu je postal Ilirijan Anže Tavčar.

Klinarjeva najbolj vsestranska

V ženski konkurenci je Klinarjeva na 100 delfin osvojila bron, prehiteli sta jo že omenjena Herasimenja in najmlajša slovenska olimpijka iz Londona Velenjčanka Nastja Govejšek. Z mešano štafeto Radovljice je Klinarjeva osvojila še bron in se v hrbtnem nastopu dokazala za najbolj vsestransko plavalko v Sloveniji. Eno najbolj razburljivih tekem na DP je za konec tekmovanja dobila Olimpija pred Triglavom, do zadnjih metrov so bile v boju za naslov tudi domačinke.

"Nekaj izidov je bilo zelo dobrih - 200 mešano, 200 prosto, malo pa sem razočarana nad dosežkom na 200 delfin. Izidi so v redu, lahko bi bilo malo boljše, a glede na to, da imam trenutno slabši občutek za zavesljaj, da nimam prave moči, so izidi v redu. Računam, da se bo občutek do sredozemskih iger povrnil, saj je to verjetno še vpliv višinskih priprav in utrujenosti. Ne smem delati panike, ker izidi niso tako dobri, kot lani v tem obdobju," je po štirih dneh DP dejala Klinarjeva.

Selektor Potočnik zadovoljen z mlajšimi reprezentanti

Govejškova, ki je na DP nastopila le v nedeljo, a bo v Radovljici ostala na pripravah, je zmagala v uvodni disciplini dneva na 50 prosto. "Izidi so solidni, posebej zato, ker nekaj časa nisem plavala. Malo se pozna, da sem nastopila v zunanjem bazenu, malo se poznajo startni bloki in res sem zadovoljna," je nedeljska nastopa opisala velenjska tekmovalka.

V ženski konkurenci je prvakinja na 200 prsno postala Triglavanka Neža Marčun, ki je po hudem boju v zadnjih metrih ugnala domačo plavalko Tjašo Pintar, na 1500 prosto pa se je zlata veselila domača tekmovalka Špela Perše.

"Zadovoljen sem z mlajšimi reprezentanti, ki so tukaj zaključili lovljenje norm za mladinsko prvenstvo in olimpijski festival. Kar se članov tiče, je bila udeležba najbolj okrnjena v zadnjih letih in pričakujem, da bo to v bodoče drugače. Sama forma je bila solidna in upam, da se bo letos še komu uspelo pridružiti Damirju Dugonjiču, Anji Klinar in Tjaši Oder, ki že imajo normo za SP v Barceloni," je štiri dni Radovljice strnil slovenski selektor Miha Potočnik.