Sagmeistrova in Klinarjeva, lani članici slovenske bronaste štafete na EP v Debrecenu, sta veljali za prvi favoritinji tekme, kar sta upravičili tudi v bazenu. Odločitev je padla na zadnjih 50 metrih, kjer je mlada ravenska plavalka ugnala dotlej vodilno Klinarjevo, sicer specialistko za 200 m delfin in 400 m mešano.

"Z izidom sem zelo zadovoljna, saj sem za osebnim rekordom zaostala le dve stotinki sekunde. Tekmovati z Anjo pa je vedno težko, na zadnjih 50 metrih mi jo je uspelo prehiteti, kar je seveda pika na i. Prejšnji teden je ona ugnala mene, kako bo naslednjič, ne vem, a je bilo lepo tekmovati z njo," je po tekmi povedala Sagmeistrova, ki se pripravlja na sredozemske igre, njen glavni poletni cilj pa bo mladinsko svetovno prvenstvo.

Sagmeistrova je osvojila še bron na 50 m delfin in s štafeto Fužinarja na 4 x 200 m prosto. Klinarjeva je se je z Radovljico veselila štafetnega zlata in prvega mesta na 400 m mešano.

Podobno zanimiv je bil boj za tretje mesto, kjer je Belorusinja Oksana Dziamidzava ugnala radovljiško mladinko Tjašo Pintar za desetinko, a je bila tudi slednja zadovoljna z novim osebnim rekordom in bronom v slovenskem prvenstvu.

V ženski konkurenci je bil zelo izenačen tudi dvoboj med mlado plavalko Olimpije Izo Senčar in Ribničanko Lucijo Kous na 100 m hrbtno. Za 11 stotink je bila uspešnejša plavalka ljubljanskega kluba. Na 50 m delfin je zmago po pričakovanjih dosegla prva zvezdnica mitinga Belorusinja Aleksandra Herasimenja.

V moški konkurenci je radovljiški olimpijec Robi Žbogar zmagal na 100 m hrbtno in osvojil tudi slovenski naslov na 50 m delfin, kjer ga je ugnal Belorus Jahor Dudalev. Na 400 m mešano je slavil njegov rojak Jurij Suvorov, slovenski prvak je postal Triglavan Jan Karel Petrič, na 200 m prosto pa je bil najboljši še en Belorus, Jauhen Curkin, domač naslov pa je osvojil Olimpijin Miha Bernat, ki je bil ob koncu dneva tudi najboljši s štafeto Olimpije.

Šmidovi drugo mesto v Zagrebu, Dugonjić odlično začel v Monaku

Plavalka ljubljanske Ilirije, Tanja Šmid, je z drugim mestom začela nastope na mednarodnem plavalnem mitingu Zlati medved v Zagrebu. Na 100 metrov prsno je slovensko plavalko (1:12,92) ugnala le domačinka Lana Dragojević, ki je bila hitrejša za 12 stotink sekunde.

V Monte Carlu pa je z nastopi na mitingu serije Mare Nostrum, trenutno najmočnejše serije na svetu, uspešno začel evropski prvak na 50 m prsno Damir Dugonjič. Koroški plavalec je v svoji paradni disciplini v predtekmovanju in polfinalu zasedel prvo mesto, končna odločitev pa bo znana v nedeljo.