Williamsova je osvojila že 16. naslov na turnirjih velike četverice. Zdaj le še za dva naslova zaostaja za Američanko Chris Evert in Čehinjo Martino Navratilovo, rekorderka pa je Nemka Steffi Graf z 22 zmagami na turnirjih za grand slam. Ob tem pa je Williamsova pri 31 letih in 247 dneh najstarejša zmagovalka OP Francije po Evertovi, ki je "držala" ta rekord vse od leta 1986.

Enaintridesetletnica je z današnjo zmago, svojo drugo v Parizu po letu 2002, v žep pospravila 1,5 milijona evrov denarne nagrade, Šarapovi, ki je še desetič zapored izgubila proti svoji večni tekmici, odkar jo je leta 2004 kot 17-letnica premagala v Wimbledonu, pa pripada "tolažilnih" 750.000 evrov.

Williamsova je bila favoritka

Današnji finale je bil na OP Francije prvi po letu 1995, v katerem sta se za naslov pomerili prva in druga nosilka, dve največji imeni svetovnega ženskega tenisa. Williamsova je bila seveda favoritka, saj je bilo pred današnjim dvobojem razmerje zmag in porazov 13:2 v njen prid, premoč v ženskem tenisu pa je dokazala tudi na igrišču.

"Današnji finale je bil zame zelo težak. Po enajstih letih sem se vrnila in skupno imam že 16 grand slamov. To je neverjetno," je v francoščini po zmagi dejala ameriška zvezdnica in dodala: "A želim se vrniti tudi prihodnje leto. Obožujem Pariz in tukajšnje občinstvo. V Parizu si želim še kakšno zmago. Tukaj v Parizu preživim veliko časa in mislim, da postajam prava Parižanka."

Šarapova vajena porazov proti Sereni

Ruska igralka je porazov proti Williamsovi že vajena: "Odigrala sem odličen turnir, a danes sem naletela na premočno nasprotnico. Letos že vso sezono igra odlično, prav tako kot lani. Rada igram na tem igrišču, saj me nanj vežejo lepi spomini. Lani je bilo ob zmagi super in da mi je tudi letos uspelo priti do finala, je zame odlično."

Williamsova se je letos na najlepši možen način oddolžila za lanski poraz v prvem krogu. Lanska napaka je v njej obudila željo, da postane še boljša. Od takrat je na svoji poti "uničila vse, kar leze in gre". Dosegla je 74 zmag ob le treh porazih, od katerih so dvema botrovale fizične težave. Osvojila je 11 naslovov na 14 turnirjih, na katerih je zaigrala, vključno z Wimbledonom, olimpijskimi igrami, odprtim prvenstvom ZDA, sklepnim mastersom sezone in odprtim prvenstvom Francije.