Anja, kako se počutite?

Prejšnji teden smo prišli z višinskih priprav v Franciji, ki so bile zelo naporne. Predvsem zato, ker imam že več mesecev težave s poškodovano ramo. Med pripravami sem morala povsem normalno trenirati, zato mi je bilo zelo težko. Kljub temu sem na mitingu v Kranju dobro plavala, glede na utrujenost pa upam na čim boljše dosežke tudi v Radovljici. Glavne tekme bodo sredozemske igre in svetovno prvenstvo, kamor želim priti v čim boljši formi, čeprav sem imela letos že ogromno zdravstvenih težav. Čudno, da sploh lahko plavam, tako kot plavam. Vem, da bo težko ponoviti rezultate z lanskih olimpijskih iger, toda poskušala se jim bom čim bolj približati.

Kaj vas še muči poleg rame?

Celotno zimsko sezono sem imela poškodovan gleženj, zato sem izpustila svetovno in evropsko prvenstvo v kratkih bazenih. Komaj sem prišla malo k sebi, me je začela boleti še rama. Imam vnetje ramenske tetive, kar sem si poškodovala med tekom na smučeh na Pokljuki. Da bi pozdravila poškodbo, bi potrebovala od štiri do šest tednov brez plavanja, česar si trenutno ne morem privoščiti.

Kako blažite bolečine v rami?

Zelo težko. Predvsem z masažami, od časa do časa grem k zdravniku po protivnetno injekcijo, pomagam si tudi s protibolečinskimi tabletami. Ni tako hudo, kot se sliši, a med treningi je bolečina zelo moteča. Kar precej moram stiskati zobe.

Prevzeli ste vlogo vodje v ženski reprezentanci. Kako jo sprejemate?

Ob odsotnosti Anje Čarman sem kar precej starejša od drugih, čeprav se niti približno ne počutim stare. Imam še veliko želje po plavanju. Vem, da sem sposobna narediti bistveno boljše rezultate, kot sem jih do zdaj. Želim plavati vsaj do olimpijskih iger v Riu de Janeiru. Sploh se ne počutim, da bi bila najstarejša v reprezentanci, čeprav imam za seboj že veliko tekem in izkušenj, a to je samo pozitivno.

Hitro se vse obrača. Še nedavno ste bili med mlajšimi plavalkami.

Zelo dobro se spomnim olimpijskih iger leta 2004 v Atenah, ko sem bila najmlajša članica olimpijske ekipe. Ampak če se ne počutiš starega, ni nobenega problema.

Kako sprejemate, da je vaš trener Miha Potočnik zdaj tudi selektor?

Nič nisem imela proti prejšnjemu selektorju Roniju Pikcu, a sem zelo vesela, da je zdaj moj klubski trener tudi državni selektor. Je prava oseba za to vlogo, je zelo vesten in predan selektorskemu delu. Boljšega selektorja ne bi mogli imeti, kot ga imamo.