Pestro dogajanje v Škofji Loki

V soboto, 15. junija, boste na svoj račun prišli tekači. Na Mestnem trgu in po ulicah Škofje Loke boste lahko tekli vsi – dopoldne vrtčevski otroci, popoldne šolarji, zvečer pa tekači vseh starosti, ki boste imeli letos na voljo novo kategorijo, in sicer štafetni tek. Samo na nočnem teku organizatorji pričakujejo več kot 1000 udeležencev od blizu in daleč. Letošnja posebnost bodo slepi tekači in njihovi spremljevalci, katerih prijavnino bo pokril lokalni Rotary klub. Druga posebnost bo akcija Tečem z zdravniki. Nekaj zdravnikov iz Škofje Loke in okolice se je namreč odločilo, da bodo narekovali tempo skupaj s tekači, ki želijo počasi in ob klepetu preteči prelepo traso tega teka in skupaj priteči v cilj.

5. industrijski forum IRT 2013

Inženirji in tehniki, direktorji, vodje in drugi menedžerji v proizvodnih in storitvenih podjetjih, raziskovalci v industriji, akademiki, študentje iz Slovenije in tujine se bodo med 10. in 12. junijem letos v Portorožu zbrali na najpomembnejšem strokovnem dogodku za industrijo. Tradicionalni, že 5. industrijski forum inovacij, razvoja in tehnologije (IRT) 2013 bo letos potekal tri dni, saj bo dogajanje tretji dan (12. junija) zaokrožil 4. forum ISTMA Europe. Osrednje dogajanje 5. industrijskega foruma IRT 2013 bodo predstavitve 38 strokovnih prispevkov in razprave, ki jih dopolnjujejo okrogla miza o viziji industrije in njeni samouresničitvi, podelitev priznanja TARAS, strokovna razstava, strokovne predstavitve razstavljalcev in veliko druženja.

Orjaški flying fox v Pustolovskem parku Geoss

To soboto, 8. junija, bodo v Pustolovskem parku Geoss odprli najdaljši spust po jekleni žici v Sloveniji (kar 490 metrov). V Pustolovskem parku Geoss vsako leto za obiskovalce pripravijo kakšno novost in letos so se odločili za zgraditev orjaškega flying foxa, ki je pravzaprav spust po jekleni žici z enega konca doline na drugega. Novi flying fox (imenovan tudi zip-line) v Pustolovskem parku Geoss je sestavljen iz treh delov, prvi je dolg 390 metrov, drugi jih ima 490, potovanje po zraku pa zaključimo na 35 metrov dolgem spustu. Pri spustu lahko dosežemo do 60 km/h in letimo tudi do 25 metrov nad tlemi. Pri tem se nam odpirajo prekrasni razgledi na okoliške vasi in hribe pa tudi na Kamniške Alpe v daljavi. Spust nam poleg občutka letenja omogoči tudi čisto drugačen pogled na okolico. Pustolovski park Geoss leži v vasi Slivna v neposredni bližini geometričnega središča Slovenije in svojim obiskovalcem poleg novosti, orjaškega flying foxa, ponuja tudi 3- do 4-urno pustolovščino med krošnjami dreves na 5 trasah različnih težavnostnih stopenj s kar 72 plezalnimi elementi. Najlažja trasa je primerna tudi za otroke od 4. leta starosti dalje, najtežjo traso pa premagajo le najpogumnejši in najspretnejši.