Na današnji tekmi so se predstavili vsi najboljši z izjemo Mitje Petkovška, ki je že končal sezono, in Saše Golob, ki se je prišla le poslovit od Pegana, saj telovadce čaka še nekaj velikih tekem; sredozemske igre, svetovni pokal in univerzijada. Tako Alen Dimic kot Rok Klavora sta nastopila v mnogoboju, Sašo Bertoncelj je na konju z ročaji izpeljal težko sestavo z izhodiščem 16,6 točke, nastopala sta tudi Gregor Saksida in Žiga Šilc, med telovadkami pa je bila prvo ime junakinja minulega evropskega prvenstva v Moskvi, Teja Belak.

A vrhunec dneva je bil nedvomno zadnji Peganov nastop. Gimnastični as, ki je danes dopolnil 39 let, je nastopil zadnji po vrsti in se še zadnjič v karieri predstavil na svojem paradnem orodju drogu, na katerem je skoraj dve desetletji krojil svetovni in evropski vrh. Za zadnji nastop kariere, ki ga je nabito polna dvorana pospremila z navdušenjem, se je resno pripravljal, tako da je v sestavi prikazal kar nekaj vrhunskih prvin, tudi dva atraktivna spusta, ki sta navdušila vse, ki so si prišli ogledat njegov zadnji nastop.

"Mislim, da si nas vse presenetil s to težko vajo, ki si jo tako lepo prikazal. Telovadci se bomo danes kot zadnji poslovili od tebe, to pa iz enega preprostega razloga: vse čas smo upali, da si boš le premislil in vztrajal z nami še nekaj časa," je takoj po Peganovem zadnjem nastopu mikrofon v roke vzel Mitja Petkovšek in se dolgoletnemu reprezentančnemu kolegu in prijatelju zahvalil v imenu vseh telovadcev, ki so Peganu ob slovesu podelili tudi simbolično kolajno z napisom "Aljaž Pegan - N.1 na svetu".

"Skoraj dve desetletji si nam vsem pokazal, kako je, če si najboljši. Vsi te bomo zelo pogrešali. Skupaj smo se imeli zelo lepo," je še dejal Petkovšek. Pegana je današnje slovo zelo ganilo in je pozneje priznal, da je s cmokom v grlu prevzel mikrofon. "Vem, da so imeli mnogi drugačne ideje, tudi sam sem si zamišljal, da bi prikazal še težjo vajo, morda celo s peganom in trojno skrčeno salto, a ni šlo. Kljub vsemu sem kar presenečen, kaj vse mi je uspelo pokazati," je o svojem zadnjem nastopu dejal Pegan.

"Kar 33 let sem posvetil gimnastiki. Bilo je ogromno lepih trenutkov, nekaj tudi manj lepih. Za menoj je dolga in lepa pot," je še dejal Pegan in se z dvema spominkoma zahvalil tudi obema trenerjema; Borisu Pavlihi, ki ga je treniral v mladih letih ter ga naučil osnov gimnastike, in Jožetu Mešlu, s katerim sta pozneje osvajala kolajne v svetovnem merilu.

Peganu so se z darili zahvalili tudi vsi trenerji, za konec pa mu je na pobudo predsednika Gimnastične zveze Slovenije Klemna Bedenika polna dvorana zapela še Vse najboljše za rojstni dan.