Vizer je dobil volitve zaradi obljube, da bo SportAccord postal veliko močnejša in vplivnejša zveza. Napovedal je, da bi se na prvem SP različnih športnih panog prvič pomerili že leta 2017, izrazil pa je upanje, da bo sodelovalo vseh 91 športnih zvez, ki so članice. Pri tem je menil, da ne bodo naleteli na nasprotovanje Mednarodnega olimpijskega komiteja (Moka) in najmočnejših mednarodnih športnih zvez, kot so nogometna, košarkarska, atletska, plavalna.

Dodal je, da se o tem ni posvetoval s predsednikom Moka Jacquesom Roggejem, ki bo po 12 letih vodenja olimpijskega gibanja septembra letos zapustil svoj položaj. Rogge je dejal, da upa, da se bo Vizer še jeseni sestal z njegovim naslednikom, obenem pa je opozoril, je predlog o uvedbi novega globalnega športnega tekmovanja povsem v nasprotju s stališčem, ki ga je Združenje poletnih olimpijskih športov (Asoif), v katerem je 28 športnih zvez, sprejelo pred vsega desetimi dnevi. V njem so zapisali, da je mednarodni koledar športnih dogodkov že sedaj preveč natrpan in je v programu preveč mednarodnih tekmovanj.

Šestinpetdesetletni Vizer, predsednik Mednarodne judo zveze (IJF) od leta 2007, je v glasovanju dobil 52 glasov, 37 pa Francoz Bernard Lapasset, njegov edini tekmec. Vizer, ki je nasledil Nizozemca Heina Verbruggna, ta je bil predsednik od leta 2004, je po narodnosti Avstrijec, ki pa se je izobraževal in deloval v Romuniji, živi pa na Madžarskem.