Mariborsko okrajno sodišče je prejšnji petek Kanglerja obsodilo na sedem mesecev zapora, Ježovito pa na pet mesecev pogojno, zaradi sporne dodelitve skoraj 120 kvadratnih metrov velikega službenega stanovanja, ki ji ga je dodelil mariborski stanovanjski sklad. Direktorica sklada Tanja Vindiš Furman je bila sicer prav tako med obtoženimi, a je tožilec Boris Marčič tik pred izrekom sodbe obtožnico zoper njo umaknil.

Stanovanje je bilo Ježoviti po mnenju sodišča dodeljeno nezakonito, saj naj bi omenjena vedeževalka vlogi za stanovanje predložila ponarejeno potrdilo društva invalidov. Kangler jo je namreč na podlagi omenjenega potrdila v svet invalidov Mestne občine Maribor, kar je bil razlog za dodelitev stanovanja, imenoval šele dan po objavi razpisa za oddajo službenih stanovanj.

Kangler in Ježovita sta na sodišču zatrdila, da je vse postopke v zvezi s stanovanjem urejal zdaj že pokojni vodja službe mestnega sveta in predsednik sveta invalidov Aleš Škof. On naj bi ji svetoval, da se prijavi na razpis za službeno stanovanje, povabil pa naj bi jo tudi k sodelovanju na področju invalidov.