Drugo mesto si je še drugič zapored privozil najboljši Hrvat Jurica Pavlic, na tretjo stopničko pa je še tretjič stopil Aleksander Čonda, ki od letos nastopa za ST Lendava. Brez slave v finalu je ostal član AMTK Ljubljana Matic Voldrih.

Žagar skozi vso dirko ni pustil presenečenja, z največjim tekmecem, Pavlicem pa je prvič opravil že v uvodni vožnji tokratne dirke. Prvič smo na dirki videli nastop mladega Krčana Žige Kovačiča. Petnajstletni voznik je svoj ognjeni krst končal s tremi točkami, dve več pa je zbral njegov klubski kolega Aljoša Remih, ki je v članskem prvenstvu nastopil prvič po dveh letih, ko je moral zaradi delovne nesreče za nekaj časa prekiniti svoje dirkanje. Ob Voldrihu, ki je že lani dokazal, da mu lendavski oval leži, pa je tokrat pozitivno presenetil še Jernej Pečnik, ki je zbral enajst točk in le za točko zgrešil veliki finale.

"Zadovoljen sem z drugo zmago na prizorišču, kjer vedno z veseljem nastopam, saj sem tukaj dirkal sploh prvič v karieri," je povedal zmagovalec Žagar in dodal: "Preizkusil sem tudi motor, ki ga bom vozil predvidoma na naslednji dirki serije Speedway Grand Prix, ki bo čez en teden v valižanskem Cardiffu in lahko povem, da sem z njegovim delovanjem zelo zadovoljen, še manjši pregled pred dirko in upam, da bo deloval kot se spodobi. Kar se pa tiče našega prvenstva, pa je meni še najbolj žal, da še vedno čakam dostojnejše tekmece, s katerimi bi lahko skupaj ponesel Slovenijo na svetovni spidvejski zemljevid."

Zadnja, četrta dirka letošnjega boja za naslov državnega prvaka bo na dan državnosti, 25. junija v Krškem. Žagar ima pred zadnjim dejanjem slovenskega prvenstva 12 točk prednosti pred prvim zasledovalcem, Aleksandrom Čondo. To pomeni, da v Krškem potrebuje šest točk in že dvanajstič zapored bo postal državni prvak Slovenije.