Kamnik. Douglas Adams v Štoparskem vodniku po galaksiji sicer ugotavlja, da je brisača nadvse uporabna predvsem za popotovanje po vesolju, v Svilanitu pa dodajajo, da je zelo uporabna tudi na planetu Zemlja. Bodo že vedeli, saj bi s tistimi, ki so jih pri njih izdelali v minulega tri četrt stoletja, morda že lahko ovili naš planet, modrujejo v podjetju, kjer bodo jutri v svoj frotirast izdelek ovili tudi upravno stavbo. Obiskovalcem, ki jih vse dopoldne vabijo na vodene oglede proizvodnje, so pripravili različne prodajne akcije, zaključujejo pa tudi nagradni natečaj Poletje 2013, na katerem so si lahko njihovi kupci sami oblikovali svojo brisačo. Pokukati bo mogoče tudi v muzej, ki ga prav tako urejajo v Svilanitu.

V Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik bodo na Svilanitovo pobudo v svoji trgovinici v turistično-informacijskem centru jutri v središču mesta odprli še wellness in kulinarični kotiček, ki bosta popestrila ponudbo drugih lokalnih izdelkov. Obiskovalcem TIC bodo tako odslej na voljo tudi kopalni plašči, copati in brisače Svilanit, naravna mila in čaji in drugi izdelki, ki bodo jutri znatno cenejši. Cenejše bodo tudi vstopnice za Terme Snovik. Wellness izdelke bodo ponujali tudi na stojnici pred TIC, kjer bodo lahko obiskovalci na stojnici domačih tipičnih jedi Okusi Kamnika med 9. in 14. uro okušali tudi kamniško kajžerco in ženof ter tuhinjsko filo.

Pestro dogajanje bo tudi v Termah Snovik, kjer bodo Utrip mladosti prav tako obogatili s kulinaričnim doživetjem Okusi Kamnika, termalno detox jogo, ustvarjalnimi delavnicami za otroke, dobrodelno pobudo in znižano ceno vstopnic. Ljubitelji lesenih izdelkov in rokodelskih obrti pa bodo na svoj račun prišli na Šutni, kjer se bodo odvijale rezbarske delavnice.

V Svilanitu pa že napovedujejo, da jim brisač zlepa še ne bo zmanjkalo, tudi ne idej in novih izdelkov. Tako naj bi se z novimi izdelki iz naravnih materialov že letos podali v Združene arabske emirate, nemške bolnišnice, ruske in estonske trgovske centre ter srbske bencinske črpalke. V drugi polovici leta pa bodo v sodelovanju z družbo Out Fit 7 na trgu promovirali še povsem novo kolekcijo otroškega programa Talking Friends.