»Kratica TED je okrajšava za Technology, Entertainment and Design. Mi pa smo jo preoblikovali na svoj način in tako dobili tri sklope: Trends, Entertainment in Drain Brain,« je v imenu organizacijske ekipe pojasnila Pika Koštomaj in dodala, da bodo v vsakem izbranem sklopu nastopili govorci, katerih govor se bo nanašal na izbrani sklop. Tako so v sklop Drain Brain, pravilneje Brain Drain, ali “Beg možganov” uvrstili Andraža Torija, ki je soustanovitelj podjetja Zemanta in kulturnega centra Kiberpipa, Celjana Matevža Petka, ki je kot profesionalni deskar prostega sloga navduševal športne navdušence, sedaj pa ga je zaneslo v bolj podjetne vode, saj je ustanovitelj aplikacije Povio ter dr. Alenko Stanič, izvedenko za zahtevne zaposlitve, ki se posveča migracijam izobraženih mladih ljudi.

V sklopu Trendov bodo ideje delili »geekica« Alja Isakovič, ki je organizatorka programerskih delavnic Rails Girls, Matej Špehar kot ustanovitelj vodilne slovenske digitalne agencije za poslovno Facebook komunikacijo, Eva Perčič, neodvisna družbena raziskovalka na polju kreativnih industrij in Avstralec Nathaniel Ware, študent socialnega podjetništva na Oxfordu.

V sklop Entertainment oz. zabavo pa so uvrstili slovenskega novinarja, radijskega voditelja in komika Saša Hribarja ter plesalko Mojco Tavčar, ki obvlada jazz balet, orientalske plese, salso in indijski klasični ples.

Druge zanimivosti in podrobnosti o dogodku lahko spremljate na Facebook profilu TEDxCelje in spletni strani, vstopnice, ki stanejo 8 evrov, pa bodo na voljo na Eventbritu.