Podelili bodo eno štipendijo za vrhunske ustvarjalce v višini 2400 evrov, eno potovalno štipendijo v višini 1017 evrov

ter dve štipendiji za perspektivne ustvarjalce v višini 1900 evrov.

Štipendija za vrhunske ustvarjalce je namenjena vrhunskim avtorjem s področja filma, potovalna pa kakovostnim ustvarjalcem za pripravo novih projektov v tujini, kot so udeležba na delavnicah, šolanje in predstavitve.

Na razpis se lahko prijavijo vsi, ki imajo stalno prebivališče v Sloveniji ali ustvarjajo v slovenščini. Prijavitelj mora biti avtor ali soavtor vsaj enega celovečernega ali kratkega igranega, dokumentarnega, animiranega, eksperimentalnega filma, ki je bil kinematografsko distribuiran v Sloveniji oziroma je bil uvrščen v tekmovalni spored nacionalnega filmskega festivala.

Štipendiji za perspektivne ustvarjalce bodo namenili dvema kakovostnima, a še ne povsem uveljavljenima filmskima ustvarjalcema. Kandidati za štipendijo ne smejo biti starejši od 35 let, še piše v razpisni dokumentaciji.

Prijavitelj lahko na razpisu kandidira le za eno vrsto štipendije. Zainteresirani morajo vlogo poslati na naslov: Esmeralda Vidmar za Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev (DSFU), Prežihova ulica 5, 3310 Žalec.