Marquez je dirko začel s prvega mesta, a je po slabem startu padel na osmo mesto, kjer se je vozil več kot pol dirke, nato pa je začel stopnjevati ritem in v zaključku tudi uspel dirkače v ospredju, zadovoljiti pa se je moral s tretjim mestom.

V ospredju je bil v uvodnem delu dirke na prvem mestu presenetljivo Andrea Dovizioso, dokler ni njegovega odpora dokončno strl Pedrosa, ki se je nato le odpeljal zmagi naproti, saj ga do konca nihče več ni ogrožal.

Italijan na ducatiju je dolgo časa držal odlično drugo mesto, ob koncu pa so ga izdale pnevmatike in prehitela sta ga Crutchlow in Marquez, tako da je pristal na še vedno zelo dobrem četrtem mestu, dobro dirko Ducatija pa je s petim mestom dopolnil Nicky Hayden.

Dirko v Le Mansu pa bodo čim prej želeli pozabiti v tovarniškem moštvu Yamahe, saj sta njihova aduta tokrat povsem odpovedala. Jorge Lorenzo je v prvem delu dirke še držal stik z vodilnimi, nato pa je padel na sedmo mesto, kjer se je potem osamljen vozil večino dirke. Bolje pa je kazalo Valentinu Rossiju, ki je bil v vodilni skupini s Pedroso, Doviziosom in Crutchlowom, a je nato napravil napako in padel. Motor je pobral s peska in nadaljeval z dirko, a višje od 12. mesta ni mogel.

Po zmagi je Pedrosa prevzel vodstvo v skupnem seštevku, kjer ima na prvem mestu 83 točk, drugi je s 77 točkami Marquez, tretji pa Lorenzo, ki zaostaja že 17 točk. Na četrtem mestu je Crutchlow prehitel Rossija.

Reddingu dirka v moto2, trojna španska zmaga v moto3

Britanec Scott Redding je dobil dirko v razredu moto 2, drugi je bil Finec Mika Kallio, tretji pa Belgijec Xavier Simeon (vsi Kalex Honda).

V najšibkejšem razredu moto3 pa je zmagal Španec Maverick Vinales. Za njim sta končala še dva Španca, Alex Rins na drugem in Luis Salom na tretjem mestu (vsi KTM).