Tokič je že na drugem velikem tekmovanju premagal nemškega tekmeca, kar govori o dejstvu, da je igralec za velika tekmovanja. Predlani je v Gdansku v četrtfinalu izločil Dimitrija Ovčarova ter si priboril posamično kolajno na evropskem prvenstvu, tokrat pa je »padel« še Bastian Steger. »Ko na veliki tekmi premagaš Nemca, pridobiš na samozavesti in pokažeš, da si iz pravega testa. Potem ko sem proti Stegerju vodil z 2:0 v nizih, si nisem obetal gladke zmage. Vedel sem, da se bo prej ali slej vrnil v igro, saj je navsezadnje sedmi igralec z evropske lestvice. Ko je izenačil izid na 2:2, mi je uspelo prestaviti v višjo prestavo ter dvoboj varno pripeljati do cilja,« je pojasnil Bojan Tokič, ki si je med dvobojem prislužil rumeni karton. A ne zaradi nešportnega obnašanja, temveč dejstva, da si je vzel točko pri sodniški mizi. Sodniki namreč niso videli, da se je točka pri servisu Stegerja dotaknila mrežice... »S Stegerjem se preveč dobro poznava, da bi se šla umazane igrice, ki se jih sicer ne igram nikoli. Sicer pa je precej lepše prejeti rumeni karton zaradi športne igre kot nešportnega obnašanja,« je pojasnil Tokič.

Včeraj je Tokič na osrednji mizi odigral dvoboj proti Ma Longu, ki se je začel šele ob 21.45. Kitajec je Tokiča premagal v 35 minutah, slovenski igralec pa ni dobil niti niza. Najbliže uspehu je bil v tretjem nizu, ko je zaostanek s 5:9 spremenil v vodstvo z 10:9, v odločilnih trenutkih pa je bil Ma Long boljši. Spomini na Rotterdam bodo ostali lepi, na Pariz v dvoboju z Ma Longom pa nekoliko manj...

Pohvale za nastop na svetovnem prvenstvu si zasluži kompletna slovenska namiznoteniška reprezentanca. Še nikoli se namreč ni zgodilo, da bi bili slovenski igralci in igralke tako uspešni v kvalifikacijah, saj so se v prvi krog uvrstili kar štirje slovenski igralci. Poleg Tokiča še Saš Lasan, Uroš Slatinšek in kot edina ženska predstavnica tudi Alex Galič.