Izzivi so pripomoček za prepoznavanje različnih vidikov posameznikovega potenciala, obenem pa se lahko v njih izrazijo prenosljive kompetence, ki jih pridobivamo na različnih področjih življenja, ustvarjanja ter strokovnega udejstvovanja. Govorimo torej o pridobljenem znanju, o naboru izkušenj in tudi izvirnem pristopu posameznika k problemsko zastavljeni nalogi.

Na drugi strani delodajalci z izzivi pridobijo uvid v kandidatove sposobnosti, naredijo ožji nabor potencialnih kandidatov in se prepričajo o njihovih zmožnostih opravljanja specifičnega dela ter z njim povezanih delovnih nalog, kljub pomanjkanju treh ali več let delovnih izkušenj.

Z izzivi tako lahko premostimo najbolj problematično oviro mladih iskalcev zaposlitve in premagamo nezaupanje delodajalcev, povezano s pomanjkanjem večletnih delovnih izkušenj, referenc ter merljivih rezultatov, ki so danes dokaz usposobljenosti ter zmožnosti za učinkovito in uspešno delo.

Z maksi izzivom do maksi nagrade

Na portalu Zaposlim delodajalca smo izzive razdelili v dve skupini. Medtem ko so mini izzivi namenjeni preverjanju znanja iskalcev zaposlitve ter hitremu vpogledu v njihovo usposobljenost, so maksi izzivi rezervirani za kompleksnejše naloge, povezane z delovanjem in poslovanjem podjetja. Iskalci zaposlitve so pri maksi izzivih tudi maksimalno nagrajeni. Nagrada za najboljšo rešitev je lahko pripravništvo, redna zaposlitev ali pa denarna nagrada, odvisno od posebnosti ter zasnove maksi izziva.

Te dni poteka prvi maksi izziv, ki smo ga pripravili v sodelovanju s podjetjem TS Consult. Povezan je z zaposlitvenim oglasom Poslovni svetovalec/svetovalka, nanj pa se lahko prijavite na našem portalu. Z izzivom želijo v omenjenem podjetju zožiti nabor kandidatov, ki so se prijavili na zaposlitveni oglas, k prijavi spodbuditi še druge kandidate in na razgovor povabiti tiste, ki bodo pri reševanju najuspešnejši ter bodo uporabljeni pristop in končni rezultat najbolj ustrezno utemeljili.

Na rešitve čakajo do srede

Naloga je vezana na pripravo prodajnega poročila, ki ga kot svetovalec pripravljate za svojo stranko, direktorja podjetja na področju proizvodnje tekstilnih izdelkov. Na podlagi podatkov, ki so dostopni v Excellovi tabeli, je treba izdelati tedensko in mesečno poročilo z interpretacijo rezultatov in posameznih vrednosti.

Z izzivom se poleg preverjanja znanj ter kompetenc, ki jih navaja zaposlitveni oglas, preverja tudi  pristop k problemsko zastavljenim nalogam, s kakršnimi se bodo kandidati srečevali na razpisanem delovnem mestu.

Če vas delovno mesto Poslovnega svetovalca/svetovalke zanima in si želite zaposlitve v podjetju TS Consult, si oglejte maksi izziv na našem portalu in zgrabite zaposlitveno priložnost. Rešitve lahko oddate do srede, 22. maja 2103.

Z zDEnKo v Tivoli

Te dni bo potekalo tudi na prvo ZD druženje v ljubljanski Tivoli, kjer bomo razgrnili zDEnKO ter klepetali o iskanju zaposlitve, si izmenjali izkušnje ter kakšen moder nasvet, popili sok ali dva in se seveda tudi zabavali. Z zDEnKO želimo povezati iskalce zaposlitve in ob sproščenem, neformalnem druženju ter navezovanju stikov spregovoriti o težavah, s katerimi se srečujemo na trgu dela. Medse vabimo tudi delodajalce, ki lahko tako sami preverijo, kako potekajo neformalni pogovori z iskalci zaposlitve izven sejnih sob, brez poslovnih oblačil ter potnih rok zaradi pretirane živčnosti.

Prvo srečanje bo v četrtek, 23. maja 2013 ob 14. uri v parku Tivoli v Ljubljani. Za več informacij spremljajte naš portal in družabna omrežja. Pridružite se nam, super bo!