Japonci so formulo 1 zapustili pred petimi leti, ekipo pa prepustili Rossu Brawnu, ki je prihodnje leto z Mercedesovimi motorji osvojil tako konstruktorski naslov kot naslov svetovnega prvaka. Po nekaterih virih naj bi se Honda za ta korak odločila zaradi novih 1,6-litrskih V6 motorjev, ki jih bodo moštva primorana uporabiti prihodnjo sezono. Pri japonskem avtomobilskemu proizvajalcu upajo, da bodo tehnologijo, ki jo bodo razvijali za moštvo McLaren, lahko uporabili tudi pri proizvodnji svojih avtomobilov.

»Ta trenutek ne moremo o tem še nič povedati,« je odmevno novico komentiral Hondin tiskovni predstavnik Šigeki Endo, potem ko so se o tem razpisali številni japonski mediji. Ti so še zapisali, da naj bi izvršni direktor Honde Takanobu Ito načrte koncerna razkril že v četrtek.

Pri McLarnu so se sicer zavezali, da bodo Mercedesove motorje uporabljali tudi prihodnje leto, medtem ko je nadaljnje sodelovanje moštva z Nemci še nedorečeno. Pri moštvu iz Wokinga so v preteklosti s Hondo že sodelovali in to nadvse uspešno, saj so med letoma 1988 in 1992 skupaj osvojili kar štiri naslove svetovnega prvaka. Partnerstvo med Hondo in McLarnom tudi sicer velja za najuspešnejše v formuli 1, saj je McLaren leta 1988 dobil kar 15 dirk od 16.