V Kranju rojeni Zakrajšek je športu predan že od rane mladosti, saj je sprva svoj prosti čas namenil košarki, v nadaljevanju pa začel trenirati še kanu na divjih vodah. Potrebo po spremembi je znova začutil pred štirimi leti, ko se je usedel v kajak, od tekmovanja na divjih brzicah pa se dokončno poslovil po sezoni 2010. »Po pravici povedano me je kajak na mirnih vodah mikal že od samega začetka, in ko se mi je ponudila priložnost, da se temu športu posvetim, sem jo zagrabil. Pri sebi sem si dejal, da je vredno poskusiti, saj bi si v nasprotnem primeru lahko celo življenje očital, zakaj tega nisem storil,« obrazloži 29-letnik, ki je s svojo odločitvijo nadvse zadovoljen in je še zdaleč ne obžaluje.

Kljub temu da prestopov z divjih v mirnejše vode praktično ni, za povrh pa se je Zakrajšek za takšen korak odločil relativno pozno, so njegovi dosežki vse prej kot zanemarljivi. Poleg številnih državnih naslovov vidne uspehe niza tudi na svetovnih prvenstvih in v evropskih pokalih, medtem ko so njegov dolgoročen cilj olimpijske igre v Riu de Janeiru čez tri leta. »Na lanske igre v Londonu se mi žal ni uspelo uvrstiti, kar je verjetno posledica tega, da sem v mirne vode presedlal nekoliko prepozno. Zdaj moji načrti segajo do Ria, a če se bom še naprej tako dobro počutil, bom verjetno vztrajal še do naslednjega olimpijskega ciklusa,« svoje želje razkrije kajakaš.

Zakrajška bi sicer lahko opisali kot pravega športnega zanesenjaka, saj ga poleg kajaka zanima še cela kopica drugih športov, med katerimi so surfanje, plezanje, jahanje in gorništvo, še posebno pri srcu pa mu je tek na smučeh. »Zdaj že veliko kajakašev teče na smučeh, saj je kot nalašč za pridobivanje kondicije, aerobne moči in nabiranje moči v rokah. Tudi zato je reden spremljevalec mojih priprav na sezono,« razkrije Zakrajšek, ki med drugim zelo uživa tudi v pustolovskih tekmovanjih.

»Gre za tekmovanja, kjer navadno prevladujeta tek in kolo, dopolnjujejo pa ju orientacija ter raznovrstne dodatne naloge, kot so plezanje, lokostrelstvo, plavanje in podobno,« zanimiv konjiček opiše športnik, ki tako tudi svoj prosti čas preživlja sila aktivno, a obenem poudarja, da si drugače svojega življenja niti ne predstavlja, saj ob prostih dnevih le stežka obleži na kavču, športno neaktivnih pa si ne more zamisliti niti počitnic.

Bojazen, da bi se zaradi vseh športov, ki ga veselijo, znova odločil za menjavo discipline, pa je po besedah kajakaša vseeno odveč, čeprav so ga v preteklosti zaradi tega že zbadali. »Moji proizvajalci se večkrat pošalijo, da se s kajakaštvom na mirnih vodah ukvarjam že cela tri leta in da je skrajni čas, da se preusmerim,« v smehu zaključi Zakrajšek.