Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je projekt v času, ko je zaposlovanje mladih velik izziv, pomagal do službe kar dvanajstim mladim, in predstavlja odličen primer uspešnega sodelovanja mlade in starejše generacije. »To dokazuje tudi uvrstitev med finaliste evroske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks v Sloveniji 2013 ter memorandum, ki vsebuje dolgoročne predloge za izboljšanje možnosti za vključevanje na trg dela,« dodajajo.

Vodja zaposlitvenega centra Ljubljana Klara Zavrl poudarja, da je bil projekt »odlična priložnost za mlade, ki se soočajo s trenutnimi razmerami na trgu dela, da razmislijo, česa si želijo in naredijo svoj karierni plan«. »V pol leta jih je kar nekaj uspelo uresničiti svoje želje preko zaposlitve, projektnega dela, pripravništva ali prakse v tujini, prav vsak izmed njih pa je s pomočjo aktivnosti kluba vsaj korak bliže svojemu zaposlitvenemu cilju,« dodaja Zavrlova.

V sklopu projekta so udeleženci zasnovali svoje zaposlitvene načrte, ki so jih pregledali skupaj z mentorji, se naučili dobro pisati življenjepise in motivacijska pisma, se povezali z vsaj enim delodajalcem, večina je dobila vsaj eno delovno izkušnjo, seznanili pa so se tudi z možnostmi podjetništva prek dogodkov in delavnic po klubih.

Več podrobnosti o projektu si lahko preberete na tej povezavi.