Maistrin hotel Monte Mulini v Rovinju je za vse svoje goste dobesedno odprl vrata kuhinje, in sicer restavracije, ki jo vodi eden od znanih hrvaških chefov - Tomislav Gertić. V njegovih jedeh so uživale številne znane osebe, med drugim tudi Bono Vox in U2, Santana, fantje iz skupine Red Hot Chili Peppers, Tina Turner, skupina Depeche Mode, John Malkovich ter številne druge znane osebe.

gGretić je namreč, tako kot so to storili v nekaterih vodilnih svetovnih restavracijah, v restavraciji Wine Vault uvedel tako imenovano chef's table, t.j. mizo šefa kuhinje, ki so jo nekoč slavni chefi hranili samo za svoje prijatelje ali VIP goste, danes pa lahko to mizo, pa čeprav je to še vedno ekskluzivna možnost, rezervira vsak gost restavracije in sodeluje v vseh razburljivih doživetjih in emocijah, ki jih skriva delo v pravi živahni kuhinji dobre restavracije.

Gretić je svojo odločitev opisal kot željo po demistificiranju v profesionalne kuhinje: „V svetu je trenutno v prevladi trend, da se kuhinje odpirajo navzven in gostom nudijo pogled v svoj svet. To je naš korak v smeri tega trenda. Rušimo ovire, brišemo jedilnike, ni več skrivanja. Menu večeri bodo nastali na podlagi komunikacije in vzajemnega spoštovanja hrane. To je edinstvena priložnost za naše goste, da lahko vpijajo zvoke, vonje in občutke v eni kuhinjski brigadi v svojem polnem razmahu. V vsakem primeru je zanimivo in zabavno“, je pojasnil chef Gretić.

Miza šefa kuhinje v restavraciji Wine Vault je postavljena za maksimalno šest oseb in se nahaja sredi same kuhinje, zato boste kot gost res lahko uživali v pravi interakciji in v ozračju, ki vlada v kuhinji ter imeli odličen vpogled v preciznost in usmerjenost v podrobnosti pri delu v kuhinji v polnem zagonu. Vendar je to samo en del zgodbe, saj boste kot gost imeli priložnost, da se boste lahko o degustacijskem meniju večerje dogovarjali kar neposredno z chefom Gretićem, medtem ko vam bo sommelier svetoval pri izbiri ene steklenice med 600 etiketami doma

ih in tujih vin iz Francije, Italije, Španije, Nove Zelandije, Čila in Avstralije, pa tudi številnih drugih držav, po večerji pa vas bo popeljal v zasebni ogled vinske kleti restavracije. Zato poleg dobrega apetita s sabo prinesite tudi fotoaparat, da boste lahko to izkušnjo, ki se jo boste vedno spominjali, tudi ovekovečili!